Technologie oblečení

Info 12.2.2020

Tuhle situaci známe snad všichni, hledáme přesně ten správný kousek do svého šatníku na běh, nebo trénink. Nabídka je opravdu velká, každý produkt má v sobě nějaké technologie zpracování, určité bonusy, ale který to jen zvolit správně? Také se v tom ztrácíte? S výběrem Vám rádi pomůžeme a co si správně zvolit si povíme v dnešním blogu.

adidas

Climalite 

Tato technologie rychle odsává pot od Vaší pokožky, takže můžete zůstat déle v suchu i při náročnějším tréninku.

Climacool

V suchu a chládku i ve velmi teplém počasí. Tento materiál rychle odsává a vysušuje pot, díky aktivním vláknům navozuje pocit chlazení.

Climawarm

V suchu a v teple i v náročnějších podmínkách zůstanete díky materiálu, který velmi efektivně udržuje teplo.

Climastorm

Díky tomuto materiálu, který je vodě odpudivý, a hlavně větru vzdorný, Vás jen tak nic neofoukne.

Climaproof

Tento materiál je jak proti větru, tak má i velmi dobrou odolnost proti vodě. Díky tomu zůstanete v teple a suchu i za deště.


Under Armour

Heatgear (HG)

Jedinečný prodyšný materiál, který skvěle odvádí pot. Udržuje vás sušší, lehčí a chladnější než kdy předtím.

Coldgear (CG)

Dvouvrstvá tkanina, která odvádí pot od těla a zároveň pomáhá cirkulaci tělesného tepla. Tím udržuje sportovce zahřáté a přitom je nijak nezatěžuje.

Allseasongear (ASG)

Vynikající materiály, které se přizpůsobují měnícím se povětrnostním podmínkám tak, aby pomáhali regulaci tělesné teploty. Skvěle odvádí pot a zajišťují maximální prodyšnost.

UA Storm

Povrchová úprava Durable Water Repellent (DWR), která odpuzuje vodu a přitom nemá vliv na funkčnost materiálu. Pro trénink za každého počasí.

UA Rush

Technologie UA RUSH je nový inovativní materiál, který je obohacen o minerály. Tkanina absorbuje energii, kterou vydáváte a odráží ji zpět do tkání a svalů. To znamená, že se svaly více prokrví a tak můžete cvičit tvrději a déle.

UA Threadborne

Inovativní vlákno, které je elastické a přizpůsobí se vašemu pohybu. Produkty z tohoto materiálu jsou velice lehké, rychle schnou a jsou příjemné na pokožce. Stvořeno pro každý trénink.

 

Nike

Dri-FIT

Technologie Nike Dri-FIT je inovativní polyesterová tkanina navržená tak, aby Vás udržela v suchu, takže můžete sportovat naplno delší dobu. Dri-FIT v jedinečném, vysoce funkčním provedení z mikrovlákna podporuje přirozený systém tělesného ochlazování.

Dri-FIT Cotton

Řada Dri-Fit cotton je sloučení aktivního materiálu spojeného s bavlnou. Díky tomu jsou trička výrazně pohodlnější a stále si udržují své aktivní prvky, jako efektivní odvod potu a rychlé schnutí.

Aeroloft

Pohyb v těchto produktech aktivuje ventilaci, což umožňuje, aby teplo unikalo skrz laserem vyříznuté otvory. Tuto technologie naleznete v bundách a vestách.

Therma

Jedná se o tepelný flísový materiál značky Nike. Zásluhou spojení Therma a Dri-FIT zůstanete v suchu a teple za každého počasí.

Shield

Jedná se o technologii na ochranu před nepříznivým počasím. Technologie Shield chrání jak před deštěm, tak větrem.

 

Reebok

Activchill

Technologie, která rychle a efektivně odvádí pot a díky tomu zůstanete déle v suchu. Navíc díky rychlému odpařování navozuje příjemný pocit chlazení.

Speedwick

Díky vláknům produkty Speedwick velmi rychle odvádí pot od pokožky do materiálu. Zůstanete tedy v suchu i při velmi intenzivním tréninku.

Thermowarm

Jak už napovídá název Thermo, produkty s touto technologií Vás zahřejí za nepříznivého i mrazivého počasí.

Hexawarm

Technologie navržena tak, aby vám poskytovala teplo bez nutnosti dalších vrstev. Speciálně navržený fleece situovaný do tvaru šestihranu je velmi lehký a tenký, přesto spolehlivě udrží teplo u těla.

Coolmax

Coolmax značí tkaninu, která je velmi často využívána u ponožek. Tento materiál je velmi lehký, prodyšný a nabízí další výhody, jako rychlý odvod potu od těla a zajišťuje v botě optimální klima.

Další články