BAREFOOT – na "boso" v botách!

Info 21.1.2020

Ptáte se, co to ten BAREFOOT vlastně je? Překlad tohoto anglického slovíčka znamená „bosý“ nebo „na boso“. Můžeme si tedy tento výraz přeložit jako „bosé boty“. Cílem BAREFOOT obuvi je tedy co nejvíce se přiblížit bosé chůzi, která je pro lidské tělo nejpřirozenější. Bohužel v moderních podmínkách, kdy z velké části povrchy, po kterých se pohybujeme, tvoří beton, není vhodná a ani zdravá.

Pokud bychom v podmínkách dnešní doby chodili bosí, naše chodidla by musela čelit velkému riziku mechanického poškození (zraněním ostrými předměty, popáleninám rozžhaveného betonu apod.). V barefoot botách můžete díky tenké a ohebné podrážce, která se přizpůsobuje chodidlu, maximálně vnímat informace o povrchu, na kterém se pohybujete. Poskytují volnost prstům a umožňují zapojit veškeré svaly, šlachy i kosti chodidel stejně jako při chůzi naboso. Chodidla v barefoot botách neustále přirozeně pracují a mohou se optimálně vyvíjet.

Barefoot boty narozdíl od běžných bot mají:

  • anatomicky tvarovanou špičku, která nabízí dostatečný prostor pro pohyb prstů
  • flexibilní, měkkou podrážku o tloušťce 3-6 mm
  • nulový sklon mezi špičkou a patou, tzn. žádný podpatek
  • stélku bez tvarované klenby

Modely řady MERREL Barefoot jsou ideální volbou, pokud jste se rozhodli, že „bosé“ boty jsou to pravé pro Vás. Citlivá podrážka, kterou modely této řady disponují, dokonale napodobuje chůzi na boso.

Chodidlo je tedy nuceno přizpůsobit se terénu, díky tomu dochází k zapojení všech svalových skupin a posílení celého těla! 

MERRELL Barefoot nabízí široké spektrum, najdete zde boty na běžnou chůzi, turistiku, vodní sporty i běhání

Náš tip! 

Pánské běžecké boty Merrell VAPOR GLOVE 4

Obsah obrázku obuv

Popis byl vytvořen automaticky

Dámské běžecké boty Merrell VAPOR GLOVE 4

Obsah obrázku obuv, oblečení

Popis byl vytvořen automaticky

Tak co už jste si vybrali ty pravé BAREFOOT boty pro Vás? Závěrem nesmíme zapomenout na to, že značka MERRELL nemyslí, jen na přirozenost pohybu, ale i na přírodu samotnou! 

Proto vyvinuli řadu VEGAN-FRIENDLY SHOES o které říkají: 

"Záleží nám na životním prostředí stejně jako na Vás."

To je důvod, proč přicházíme také s VEGAN alternativou, šetrnou k životnímu prostředí. Naše veganské boty mají při použití vysoce kvalitních 100% syntetických materiálů dlouhou životnost, trakci a podporu, kterou očekáváte od obuvi značky Merrell. 

Objevte pohodlnou veganskou obuv, se kterou na svých cestách budete cítit dobře.

 

Další články