Reebok Nano 9.0

Novinka 19.8.2019

NANO 9.0 je nejnovějším modelem CrossFitové boty od značky Reebok. Tyto boty byly navrženy tak, aby splnily všechny tréninkové požadavky náročného atleta - podržely ho u těžšího vzpírání, při výskocích, šplhu na laně, běhu nebo třeba jízdy na kole a mnohé další. 

Při výrobě tohoto modelu se čerpalo zejména z pozitivních zkušeností u předešlého modelu Nano 8.0, ale také z názorů samotných Games atletů a jejich potřeb. Nicméně boty Nano 9.0 mají spoustu vylepšení, co se týče pohodlnosti a všestrannosti.

Svršek boty tvoří velmi oblíbený a osvědčený materiál Flexweave - materiál s maximální prodyšností, vzdušností a hlavně trvanlivostí. Právě díky Flexweave jsou boty velmi odolné vůči jakýmkoliv povrchům a vnějším vlivům a dalo by se říci, že jsou téměř nezničitelné.

Flexweave je inovativní vazba s uspořádáním vláken do tvarů nekonečna nebo čísla 8. Díky tomu jsou boty ve špičce velmi flexibilní, ve středu nabízejí oporu a fixaci a celkově botě vytváří velmi prodyšný fit. To vše s moderním designem, který nemusel obětovat atraktivní vzhled na úkor výkonu. V univerzální tréninkové botě potřebujete, aby některé oblasti byly rigidní - a některé aby byly flexibilní. Zároveň chcete, aby boty byly lehké prodyšné. Flexweave toho pomáhá dosáhnout.

Minimální drop pro maximální stabilitu

Nano 9 má minimální pokles paty ku špičce.

Jak dobře víte, všechny vzpěračské boty, např. Reebok Legacy Lifter, mají v oblasti paty zvýšený drop, tedy opatek, je to zejména proto, že právě tento vysoký drop pomáhá ve stabilitě a umožňuje vzpěrači větší rozsah co se týče mobility. Nicméně v těchto botách můžete opravdu jen vzpírat, výskoky, běh či jiné dynamické cvičení je nemyslitelné.

Stejně jako model z předchozího roku je i Reebok Nano 9.0 velmi stabilní, a to jak v patě, tak ve špičce. Podešev u tohoto modelu je dostatečně tuhá, proto Vás podrží i ve workoutech s těžší činkou. Noha se krásně rozprostře a díky minimálnímu dropu a minimálnímu tlumení se na ně můžete spolehnout i u vzpírání. 

Výhoda Nano 9.0 je to, že jsou lehčí a pružnější než boty na vzpírání. Proto jsou mnohem komfortnější a všestrannější.

Flexibilita a dynamický pohyb

Jak jsme již zmínili výše, Nano 9.0 nabízí dostatečnou stabilitu pro zvedání těžší činky - ale zároveň jsou flexibilní s mírným měkkým polštářem ve špičce mezipodešve, který oceníte při skocích, běhu nebo jiném dynamickém pohybu.

Pokud jde o celkovou siluetu - design s nízkým profilem nijak neomezuje váš kotník, takže dynamika, rychlejší změny směru či rozsah pohybu nebudou problém.

Tyto boty jsou i relativně lehké - váží cca 300g - v závislosti na velikosti.

A konečně špička. Ta je dostatečně široká pro pohodlné rozprostření chodidla a prstů. Nechybí ani vyztužení materiálu pro ochranu prstů.

Co dál byste měli vědět o nových Reebok Nano 9.0?

Podrážka nových Nano 9.0 je vyrobena z vysoce abrazivní gumy pro maximální přilnavost k povrchu. Na detailní fotografii níže můžete jasně vidět drážky METASPLIT v přední části boty.


Z pohledu ze shora je vidět široká špička i límec kolem celého kotníku, který byl vylepšen pro maximalizaci pohodlí i při celodenním nošení.

A na závěr pata - ta má nový robustní a tuhý klip na patě z TPU materiálu - pro stabilitu a ukotvení chodidla při vzpírání. Patní část se u nového Nano 9.0 výrazně liší - můžete zde vidět celogumovou ochranu siluety, která by měla zpevnit chodilo od středové části až po patu.

NOVÝ ROBUSTNÍ A TUHÝ KLIP NA PATĚ Z TPU MATERIÁLU

Toto je asi nejvýraznější rys, který výrobci změnili na nové siluetě Nano 9.0 oproti jejím předchůdcům.

Reebok Nano 9.0 je díky neustálému vývoji a vylepšení vynikající CrossFitovou a tréninkovou obuví na trhu.

Je vyroben tak, aby splnil požadavky náročného atleta a podržel ho v intenzivních a všestranných WOD. Pokud se Vám líbil model Reebok Nano 8.0, budete určitě milovat i Nano 9.0.

 

Vyzkoušejte tyto boty pro další trénink. Skladem je máme jak v dámské, tak v pánské variantě.

 

 

Další články