Základní průvodce trailovým během

Info 5.6.2019

Běhali jste někdy mimo silnici? Zatoulali jste se na polní cesty, do lesa? Nebo jste si třeba zaběhali, když jste se procházeli po horách? To znamená, že i vy jste se už někdy věnovali trailovému běhu. Jak už je naznačeno, trailový běh je takový, při němž se vyhnete obvyklým asfaltovým silnicím a běháte v přírodních, člověkem nenarušených, oblastech.

Jak na to?

Oblečte se do pohodlného oblečení, ve kterém se vám bude dobře běhat. Vyberte si obuv, která je vhodná pro běh v terénu, a pak už jen vyražte z domu a užívejte si pocit volnosti obklopeni přírodou. Není třeba měřit naběhané kilometry, pouze čas strávený běháním, protože je jasné, že běh v rozmanitém terénu není tak jednoduchý jako ten po rovině. Je více o zážitcích, poznání svých schopností a spojení s naší zemí.

Tipy na trail:

  1. Vhodná obuv je zásadní, při vybírání myslete na to, že budete běhat v terénu, takže zpevněná noha je zásadní. My doporučujeme Adidas TERREX AGRAVIC GTX, Asics FUJITRABUCO G-TX nebo třeba Nike AIR ZOOM TERRA KIGER
  2. I když jde o běh v přírodě, myslete na hydrataci. S designovou lahví to půjde o něco lépe.
  3. Nezapomeňte, že příroda je nepředpovídatelná, proto je vhodné si s sebou vzít nepromokavou bundu nebo pláštěnku. Bunda se dá složit a tolik vás nezatíží. 

Tak na co ještě čekáš? Zkus trailový běh ještě dnes, a pak nám třeba napiš, jak se ti tento styl líbí.

 

Další články