Jak se hydratovat při běhu?

Info 31.7.2019

Při zvýšené aktivitě tělo vylučuje tekutiny, proto je důležité se hydratovat, a doplnit tak vodu, kterou jsme při běhu ztratili pocením. Správná hydratace vede k vyšší vytrvalosti a ke kratšímu zotavování se z běhu.

Kdy se hydratovat

Pro správnou hydrataci byste v průběhu dvou hodin předtím, než si jdete zaběhat, měli vypít 500 ml tekutin. Při běhu pak 150 - 300 ml za každých 20 minut. Po něm je třeba doplnit tekutiny zpět do normálu a vypít 450 - 700 ml. Samozřejmě se dané hodnoty mohou lišit podle vašich potřeb.

Nepijte jen vodu!

Když se potíte, ztrácíte minerály, jako je sodík, draslík, hořčík. Tyto minerály jsou nezbytné k udržení tělesné rovnováhy, proto je třeba je doplňovat, a to například pomocí iontových nápojů.

Jak se hydratovat?

Láhev s úchytem

Můžete si vzít láhev s úchytem do jedné ruky. Zajistí vám hydrataci, ale zároveň vám nebude vyjíždět z ruky. My doporučujeme láhev Nike STORM HAND HELD, která má navíc ještě kapsu, do níž si můžete uložit své drobnosti.

Ledvinka na jednu nebo dvě láhve

Tato možnost vám umožní mít při běhu volné ruce, a i přesto mít u sebe vodu. Vyvažuje váhu tekutin přes vaše boky a zajišťuje stabilnější držení těla. Naším tipem pro vás je ledvinka s láhví na vodu Nike STORM HYDRATION WAISTPACK. Pokud byste preferovali možnost se dvěma láhvemi, tak ledvinka Nike LEAN 2 BOTTLE WAISTPACK je ideální.

Hydratační vak nebo vesta

Pokud si zvolíte si vzít vestu nebo vak, budete mít zásobu tekutin na celé hodiny. Vesta rozloží váhu vody na ramena, a vám tak nic nebude překážet v běhu. Vak na vodu si můžete vložit do batohu Asics RUNNING BACK PACK.

Hydratační stanice

Pokud se chystáte běhat v parku, a víte, že kolem jednoho místa budete běhat častěji? Tak právě tam si můžete uložit svou láhev na vodu, a vždy když budete probíhat kolem, doplnit tekutiny.

 

 

 

 

Další články