RECENZE

Nové ASICS GEL-NIMBUS™️ 26

Délka čtení: 4 min | Autor: Jakub

ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 očima našeho kolegy Jakuba


Dlouho očekávaná novinka od značky ASICS je tu! Pojďme si zbrusu nový model ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 trošku detailněji představit.


Na první pohled vypadá téměř stejně jako předchozí model ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 a určitě nezažijete takový šok jako minulý rok ve srovnání se starším ASICS GEL-NIMBUS™️ 24. Přesto je dvacet šestka jiná a má co nabídnout.


Podešev se pyšní novým systémem nazvaným HYBRID ASICSGRIP. Byla testována na různých typech povrchů. Je více výrazná a zdá se, že se ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 nezalekne ani nezpevněné lesní cesty či sněhu. 

Technologie PureGEL je zachována opět v kombinaci s pěnou FF BLAST PLUS ECO. V současné době se klade velký důraz na ekologii, a tak pěna FF BLAST PLUS ECO obsahuje přibližně 20 % materiálů biologického původu získávaných z obnovitelných zdrojů.

Vyměkčený vnitřek. Měkký elastický jazyk a límec z úpletu napomáhají tomu, aby se bota snáze nazouvala a lépe se přizpůsobila tvaru chodidla pro dokonalé pohodlí při každém kroku. Navíc i svršek je z měkčího materiálu, který by měl být prodyšnější.

Boty ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 mají o 25 % nižší uhlíkovou stopu, něž je v tomto odvětví běžné.

 

čára

Čím se liší oproti předchozímu modelu?


- Podešev s novým systémem HYBRID ASICSGRIP.
- Lepší přilnavost podešve.
- Pěna FF BLAST PLUS ECO má o 20 % více eco materiálu.
- Výrazně užší od středu chodidla směrem k patě a pata není tolik vystouplá. Nicméně stabilita zůstala stejná.
- Jinak řešené šněrování.
- Prodyšnější svršek je i z měkčího materiálu.
- Drop zůstal stejný, ale snížila se výška mezipodešve. Špička 21mm, pata 29mm.
- Podešev pokrývá celou plochu na venkovní straně z důvodu většího kontaktu s povrchem.

Sound Mind, Sound Body


Možná jste ve spojení se značkou ASICS slyšeli slogan Sound Mind, Sound Body™? Ptáte se, co to vlastně je?

Příběh ASICS začal jednoduchým přesvědčením: běh je víc než trénink nebo soutěž. Sport je víc než hra a má potenciál zlepšit vaše duševní zdraví.

Sound Mind, Sound Body™ je přesvědčení, že lidé jsou šťastnější, když se prosazují. Tato fráze je hlavní filozofií společnosti ASICS.

ASICS je zkratka pro latinský výraz „Anima Sana In Corpore Sano“ od starořímského satirika Juvenala. To znamená „Zdravá mysl ve zdravém těle“.

čára

Moje vlastní zkušenost?


Při prvním pohledu ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 vypadá téměř stejně jako předchozí model. O to větší překvapení mě čekalo po prvním obutí. Tlumení je zde opět skvělé a to i při mé vyšší váze. Nicméně mám pocit, že bota je celkově tužší, což kvituji. U minulého modelu ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 jsem měl při X hodinovém stání v práci bolesti paty. Musím vyzdvihnout i vyměkčený vnitřek a elastický jazyk. Bota velice příjemně drží na noze a skvěle se přizpůsobí, i v mém případě, vyššímu nártu. Nový systém HYBRID ASICSGRIP funguje taky skvěle. Při běhu na mokrém povrchu nebo lesní cestě mě bota vždy skvěle podržela, což u předchozího modelu se ne vždy dalo říct. Zdá se tedy, že slogan Sound Mind, Sound Body™ bude opět fungovat. Navíc lehké mouchy vytýkané ASICS GEL-NIMBUS™️ 25 jsou odstraněny a nový ASICS GEL-NIMBUS™️ 26 opět bude nejpohodlnější a nejtlumenější botou.