Asics představil nový GEL-NIMBUS 24

Délka čtení: 2 min | Autor: Tomáš

Představujeme jednu z nejočekávanějších novinek na trhu s běžeckou obuví pro kolekci „jaro/léto 2022“ a to nejen z portfolia Asics, ale i celkově napříč ostatními značkami: nový GEL-NIMBUS 24. Ve srovnání s předchozí generací GEL-NIMBUS 23 zde nezůstal kámen na kameni a udála se řada zásadních změn, které dělají z nejnovějšího Nimbusu zcela novou botu. Pojďme se na něj společně podívat.

Asics GEL-NIMBUS 24 jsou silniční běžecké boty s neutrálním došlapem určené na velké množství tréninkových kilometrů. Jejich doménou budou silnice. Zvládnou samozřejmě i lehce nezpevněný terén, nějakou polní cestu mimo město, ale to nebude jejich přirozené prostředí. Číslovka 24 v názvu nám říká, že je tady s námi tento legendární model už dlouhý 24 let. Mezigeneračně došlo ke snížení hmotnosti na 290 g v pánské verzi, resp. na 247 g v dámské verzi. Svršek Jacquard Mesh nahradila elastická síťovina z recyklovaného materiálu, jež svou prodyšností zlepšuje proudění vzduchu a oporu chodidla. Kdysi pro model GEL-NIMBUS typický masivní jazyk s extra polstrováním je již také minulostí. Nově zde máme pružný knitový jazyk s ještě lepší přizpůsobivostí. Zajímavostí je, že jej můžete téměř vyjmout ven z boty, jak je elastický. Paměťová pěna v oblasti paty je vlivem své vyšší hustoty poněkud tvrdší. Stélka OrthoLite™ X-55 zajišťuje pohodlí při nazouvání.

DSC05478
DSC05479

V mezipodešvi se poprvé u řady GEL-NIMBUS objevuje pěna FF BLAST+™, která se vyznačuje o 15% lepší tlumivostí a zároveň na každém kroku pocítíte o 15% lepší návratnost energie. Právě tento inovovaný materiál hraje hlavní roli v měkkosti při došlapech, kdy stále jde o nejměkčí a nejpohodlnější běžeckou botu Asics3D SPACE CONSTRUCTION™ technologie zlepšuje jejich kompresi. Charakteristické tlumení GEL™ starající se o absorpci nárazů se nachází pod patou i pod špičkou. Kvůli úspoře váhy se však jeho množství oproti "dvacettrojkám“ nepatrně snížilo. Na podrážce došlo k "nafouknutí" gumových segmentů z odolné pryže AHAR+™, jež se podílí na celkové životnosti. Středová linie s nepatrně sníženou vrstvou gumy má za úkol navádět nohu ideální směrem a vzdáleně připomíná někdejší technologii Guidance Line®. Reflexní prvky zvyšují viditelnost za zhoršených světelných podmínek a jsou součástí nového designu.

DSC05517
DSC05514

Pokud hledáte běžecké boty s neutrálním došlapem a vyžadujete skvělé tlumení a pocit měkkosti, tak Asics GEL-NIMBUS 24 budou jednoznačnou volbou. Jednoduše nenajdete lépe odtlumené běžecké boty Asics.