Recenze běžeckých bot Salomon PULSAR TRAIL

Délka čtení: 1,30 min | Autor: Jitka

Dnes bychom vám rádi představili nový přírůstek do světa trailových běžeckých bot od renomovaného výrobce Salomon – model PULSAR TRAIL.

Abychom vám mohli poskytnout, co nejvíce užitečných informací, rozhodli jsme se tyto boty nechat prověřit zkušenou běžkyní a naší ambasadorkou Jitkou Špičákovou. S jejími zkušenostnmi a vášní pro běhání v terénu jsme byli přesvědčeni, že nám přinese kvalitní a relevantní zpětnou vazbu na tento model od Salomonu.

Jitka Špičáková se pro nás vydala do terénu s novými trailovými běžeckými botami Salomon PULSAR TRAIL, abychom zjistili, jak se tyto boty osvědčují v reálných podmínkách. Po několika týdnech testování a proběhnutí desítek kilometrů přinášíme recenzi, která vám pomůže rozhodnout, zda jsou tyto boty pro vás to pravé.

Vizitka-SPicakova.png (45 KB)

Tyto salomoňácké "papučky" jsem testovala na vzdálenostech do 30 km za různých podmínek (déšť, sníh, led, horské traily i přechody na silnici). Zde jsou mé výsledky pro přehlednost v bodech a musím říct, že převládají samá pozitiva.

+ šněrovací systém QUICKLACE™, jednoduché utažení a schování tkaniček do kapsičky (nepovolují, jsou utažené pořád stejně), jen se musí dát pozor na míru utažení, aby pak nebolel nárt

+ vysoký okop v přední části, který zamezuje proniknutí vody a bahna dovnitř boty

+ skvěle držící podrážka s technologií CONTAGRIP® - jak v mokru, bahně, tak i ve sněhu (dokonce na zledovatělém povrchu obstála)

+ ikdyž není typ s goretexem, tak díky kvalitní síťovině chvíli trvá než se voda dostane dovnitř (pokud se neproběhne potokem) - rosa a lehký deštík se dovnitř nedostane

+ stabilní na kamenech

+ svižná tréninková i závodní bota

+ dobrá prodyšnost

+ vhodná na trailové běhy, zvládne však i přechod na silnici

 

- V teplých letních dnech bych volila odlehčenější model. Ale na jaro, podzim, zimu jasná volba!