TEST: běžeckých bot Craft ADV NORDIC SPEED 2

Recenze pánských běžeckých bot Craft ADV NORDIC SPEED 2 po třech různých bězích.

První běh

Poprvé jsem šel nové běžecké boty zkusit jen na pár minut se záměrem si je “prošlápnu”. Bylo to hned po dešti na terénu: cyklostezky a lesní cesty. První pocity z bot byly, že krásně sedí na noze. Jediné, co jim lze vytknout, že na mokré cyklostezce hodně klouzaly.

Byl to na mě dost svižný běh v tempu 3:55-4:30 min/km a různě jsem střídal povrch a musím říct, že se v nich dalo běžet opravdu svižně. Jediné, na co nejsem zvyklý je větší drop –⁠10 mm, který je pro mě na cyklostezce méně příjemný, ale taky je to spíše bota do terénu, kde drop tolik nevnímám a bota parádně slouží.

Další běhy

Druhé dva běhy byly už více v terénu, první z nich byl běh na 30 km úsek s převýšením 600 m. Další byl dlouhý 42 km 1800 m převýšení, kde jsem boty opravdu prověřil, jak při běhu do kopce, tak hlavně seběhu z kopce.

Musím říct, že boty celou dobu byly velmi pohodlné a podržely i v náročnějším kamenitém terénu v kopcích. Špičky bot jsou zpevněné, takže když jsem zavadil o kámen, nebolely mě hned prsty.

Za celé tyto dva běhy jsem neměl ani jeden puchýř, i přes to, že jsem na boty nebyl zvyklý.

DSC07830-min
DSC07857-min
DSC07838-min

Hodnocení: 8 / 10

TIP: jsou skvělé na běh v terénu i na asfaltu

(+)  superpohodlné, lehké

(+)  pogumovaný svršek z pevné tkaniny.

(+)  stabilní boty do terénu

(-)  vyšší drop nevyhovující na cyklostezce

(-)  na mokré asfaltové cestě kloužou

Běžecké boty Craft ADV NORDIC SPEED 2 u nás pořídíte i v dámském provedení.

Zajímá vás více informací o výběru vhodných běžeckých bot určené přímo pro vás? Chtěli byste vědět, jak na tom jste s došlapem a jaká obuv je pro vás nejvhodnější? Chcete běhat správně a mít z běhu radost a dosahovat skvělých výsledku? Pokud jste si na všechny tyto otázky odpověděli ano, tak jste na správném místě, jelikož my jsme zde pro vás, ochotní vám s výběrem i nákupem pomoci. Kontaktujte nás