porovnání s GEL-NIMBUS™ 24

Recenze: ASICS GEL-NIMBUS™ 25

Nový model GEL-NIMBUS™ 25 u nás prověřili kluci z prodejny a expedice, tu samou možnost měli i s předchozím modelem GEL-NIMBUS™ 24. Přinášíme Vám recenzi tohoto špičkového modelu a přehledné srovnání těchto dvou generací – legendárního modelu GEL-NIMBUS™, včetně novinek, výhod i výtek, které tato bota značky ASICS nabízí. 

Tom srovnává ASICS GEL-NIMBUS™ 25 a 24

Srovnávat model GEL-NIMBUS 24 a GEL-NIMBUS 25 je pro mě opravdu těžké, jelikož se jedná v obou případech o skvělé boty a já osobně jsem byl s modelem 24 naprosto spokojený.

Když jsem prvně dostal do ruky model 25, tak jsem se až “zděsil”, jak je bota mohutná a hlavně vysoká, ale po obutí jsem tento pocit rychle změnil, jelikož první dojem byl skvělý! Netušil jsem, že se dá navrhnout ještě měkčí bota oproti modelu 24 a opravdu dá. Váha je téměř totožná (až na pár gramů), což je neskutečné a klobouk dolů inženýrům z ASICSu.

Co se týká srovnání, tak GEL-NIMBUS 25 jsou mnohem pohodlnější (laicky řečeno měkčí) a to právě díky nové technologii PureGEL™, která je v nich prvně použita. Mezipodešev je vyšší a ta také velmi přidává na tlumení a odpružení.

NIMBUS 25 opravdu láká k výběhu a při samotném běhu je cítit, jak Vás “nakopává” a dodává energii k dalšímu kroku. Vnitřek boty je dost předělán a zde máte pocit, že noha je více ukotvena k samotné botě –⁠ doslova zamknutá, což hodnotím velice kladně. Nesmím opomenout zmínit jazyk, jelikož u obou modelů je geniální –⁠ minimalistický a flexibilní.

Musím ale taky podotknout, že model 24 jsem si zamiloval a nadále je mým favoritem, ale kdo ví, možná po delší době strávené s NIMBUS 25 změním názor.

Srovnání jednotlivých části boty – kdo u mě vyhrál:

Svršek: 

GEL-NIMBUS™ 24 – svršek je mi příjemnější u modelu NIMBUS 24 a mám v něm více místa pro své prsty.

Mezipodešev: 

GEL-NIMBUS™ 25 – mezipodešev je lepší u modelu NIMBUS 25, co se týká komfortu tlumení a návratnosti energie, jen tím, jak je vysoká, tak pro mě působí méně stabilním dojmem. 

Podešev: 

GEL-NIMBUS™ 24 – podešev je za mě lepší u modelu NIMBUS 24, jelikož je zde vyšší vzorek a ten lépe drží na nezpevněném povrchu (polní cesta, lesní vyšlapaná cesta)

Závěrem zmíním, že nový model NIMBUS 25 je opravdu skvělá bota a věřím, že si najde spousty nových spokojených majitelů, kteří hledají objemovou botu. S Asicsem nešlápnete nikde vedle.

 

Arnyho hodnocení

Vždy když přišla nová generace nimbusu, tak to byla jen trošku učesaná předešlá verze. Technologie se vždy měnily velice nepatrně a design byl ještě opatrnější. To samozřejmě nemění nic na tom, že to vždy byly ty nejpohodlnější boty na krámě, ale byly vždy docela konzervativní. A to se s příchodem modelu GEL-NIMBUS™ 25 zlomilo. Krásný design, nové technologie a odvážný krok. 

Moc se mi líbí vylepšený jazyk, který si vzali z předešlého modelu. Super je také nový a lehký PureGEL™ a v neposlední řadě mě moc překvapil nový patní límec, který je zakončený očkem pro pohodlně obouvání. Oproti 24 jsou 25 mnohem živější a jsou nejen měkké, ale i pružné. To znamená, že ženou pěkně kupředu a vy tak máte z běhu mnohem lepší pocit.

TIP: Jsou stále, stejně jako každé GEL-NIMBUS, trošku těžší, takže to není na nějaká extra rychlá tempa, ale na delší trasy je to skvělý parťák!

(+) Nový design.

(+) Nejen měkká, ale i pružná bota.

(+)  Patní límec.

(+) Nové šněrování.

(+) Příjemný "rocker" – zakřivení podešve.

(-) Váha.

(-) Užší střih, ale to lze vyřešit verzí WIDE.

Dava – za mě je to velký skok kupředu

Co se týče porovnání, tak v GEL-NIMBUS™ 24 jsem měl možnost běhat, ale bohužel mě bota moc nenadchla. Svršek mi bohužel vůbec nesedí, neutáhne mi pořádně chodidlo a při běhu mám pocit, že mi v botě noha trochu lítá.  Ale to může být způsobeno dlouhým chozením v práci, boty mi přišly z práce ochozené a to ovlivnilo běh. Navíc mi nevyhovuje drop a na můj styl běhu to pro mě prostě není.

To se ale ovšem nedá říci o GEL-NIMBUS™ 25, protože u nich už od prvního obutí vím, že tenhle svršek je konečně to pravé ořechové! Svršek a poutka na tkaničky krásně uzamknou chodidlo a to je to co na nich miluji na první dobrou. Svršek je prostě wow, ale musím říct, že prodyšnost tkaniny by mohla být lepší. U mezipodešve jsem překvapen, tím že jsou fakt stabilní, při tak velkém tlumení. 

Tato bota mě, ale skutečně baví a za mě je to velký skok kupředu oproti 24 a vyhovuje mi i drop 8mm (konečně)! Dobře je zpracováno i polstrování uvnitř boty – kolem paty a je tak zabráněno klouzání a pohybu paty v botě. A musím souhlasit s tím, jak Arny psal, o převalování nohy kupředu, které je opravdu úžasné a krásně to žene vpřed.

 

Kubova recenze

Měl jsem možnost vyzkoušet jak starší model GEL-NIMBUS™ 24, tak i nové GEL-NIMBUS™ 25, který momentálně stále testuji.

První pocity z nových Nimbusů 25 byly poměrně zvláštní. Člověk v nich vnímá výšku nafouklé mezipodešve a má pocit nestability, na to si však po pár hodinách velice snadno zvykne.

Zvýšené tlumení a nový PureGEL™ je při chůzi velice příjemný, měkký, ale přesto tužší než u "24ky". Perfektně tlumí došlap nohy při každém kroku a dokonce Vás ani nebolí chodidla, či paty dokonce ani po několikahodinovém stání na prodejně, na rozdíl od staršího modelu NIMBUS 24, kde jsem po několika hodinách pociťoval bolesti pat, potažmo celých chodidel.

Svršek ze síťoviny zajišťuje perfektní prodyšnost a nohy nejsou téměř vůbec zpocené, ani po celém dni nošení. Co bych rád u Nimbusu 25 dále vyzdvihnul je propracovaný patní límec a ouško pro pohodlné nazouvání. Bota se fakt velice snadno a příjemně nazouvá.

TIP: Model ASICS GEL-NIMBUS™ 25 bych určitě doporučil nejen běžcům, ale i lidem kteří chtějí velice příjemnou a měkkou obuv na chůzi, nebo stojí několik hodin v práci na nohou.

(+) Propracovaný patní límec (příjemné a snadné obouvání boty).

(+) Systém šněrování (dokonale obepne nárt).

(+) Vysoké tlumení.

(+) PureGEL™ je velmi příjemný.

(-) Asi žádné, možná jen světlá mezipodešev, v mém případě jsou hned špinavé.

Zajímá vás něco víc o tomto produktu? Neváhejte kontaktovat naše zákaznické centrum. Rádi Vám poradíme.

NAPSAT DOTAZ