Nově u nás značka Salomon

Délka čtení: 3 min | Autor: Anna

Nově u nás v AD Sportu nakoupíte značku Salomon. Nachystali jsme si pro Vás článek, ve kterém Vám přiblížíme tuto skvělou značku.

Společnost Salomon v roce 1947 založil François Salomon. Značka vznikla ve Francii, ve městě Annency, kde sídlí doteď. Původně Salomon vyráběl vybavení na lyžování a běžky jako běžecké lyže Salomon. Jelikož byl zapáleným sportovcem a inovátorem, tak v roce 1959 vyvinul první bezpečnostní vázání pod názvem "Skade", které do té doby nahrazovalo klasické upínaní pomocí kožených pásků. 

Společnost Salomon se specializuje na výrobu turistického a sportovního vybavení na běh v přírodě, turistiku, horolezectví a závody ve volné přírodě. K těmto sportovním aktivitám nabízí zejména obuv, oblečení, batohy a pomůcky na turistiku.

Nově nabízíme běžecké boty Salomon v těchto modelech:

PRODUKTY  MODELY   HISTORIE

Brzy se můžete těšit na rozšíření sortimentu značky Salomon.

Salomon Pulsar Trail

Model Pulsar jsou trailové boty Salomon. Je zde velká míra tlumení nárazů a svršek je z velmi prodyšného materiálu. Obuv je vhodná pro lidi s neutrálním typem došlapu. Jsou zde použity rychlozavazovací tkaničky  QUICKLACE™ a technologie Energy Blade, která je zabudovaná do pružné mezipodešve a zaručuje svižnou špičku a plynulejší krok. Tyto boty jsou vhodné na běh v terénu a jsou výjimečné tím, že při každém došlapu cítíte, jak je bota stabilní.

VÝHODY:

  • Systém rychlého šněrování QUICKLACE™.
  • Citlivé odpružení Energy Surge.
  • Energy Blade TPU deska.
  • Podrážka CONTAGRIP® s výraznými výstupky.

Salomon Ultra Glide

Běžecké boty Salomon Ultra Glide mají syntetickým svršek s rychlošněrovacím systémem QUICKLACE™, který ukotví nohu jedním zatáhnutím. Optimální tlumení poskytuje lehká a citlivá mezipodešev Energy Surge, která kombinuje EVA pěnu s olefinickým vláknem, díky čemuž jsou vhodné na delší vzdálenosti. Její zakřivený tvar Reverse Camber je inspirován technologiemi lyží Salomon a napomáhá k plynulému přechodu z paty na špičku. Podrážka CONTAGRIP® s výraznými výstupky umožní spolehlivý záběr na různorodému povrchu, zatímco vložka PROFEEL FILM mezi podrážkou a tlumící vrstvou v přední části boty zajistí skvělou trakci a přilnavost v mokrém a kamenitém terénu.

Salomon Ultra Glide Wide

Boty, které zvládly zátěžový test na Beskydské sedmičce se nazývají Salomon ULTRA GLIDE WIDE. Jedná se o pánskou botu, která nese označení Wide, což znamená, že se jedná o rozšířenou verzi obuvi. Pro pány je širší provedení boty komfortnější a jde vidět, že Salomon myslí opravdu na všechny. O šněrování obuvi se starají rychlozavazovací tkaničky. Černá barva boty je nejen praktická, ale zároveň se skvěle kombinuje s běžeckým outfitem. Jednoduchý design ale zároveň skvělá kvalita a výkonnost.. to je model Ultra Glide. Dále u tohoto modelu najdeme opět prodyšný svršek a zpevněnou špičku.

Tento model a ostatně všechny modely, které v tomto článku vidíte, si můžete osobně vyzkoušet u nás na prodejně AD Sport Zlín.

Speedcross 5

Model Speedcross 5 představil ještě větší přilnavost a dynamičtější svršek. Podrážka má agresivnější vzorek a s tím přicházejí i větší výstupky, které zvyšují podporu při odrazu či brzdění. Na patní části je vytvořena kolébka, která obepne patu a tím zajistí perfektní stabilitu. Svršek boty se přizpůsobí Vašemu chodidlu a vytvoří tak větší pohodlí. V botě je speciálně tvarovaná a antibakteriální stélka Ortholite®, která napomáhá regulovat zápach.

Díky vyššímu dropu - 10 mm, je zde větší návratnost energie, což jde poznat při stoupání do kopce.

Pokud občas vyrážíte do hor či na běh do smíšeného terénu, Speedcrossy jsou boty, které by vám v botníku rozhodně neměly chybět. Svršek je totiž daleko odolnější než u předchozích modelů. To je taky důvod, proč tato bota neztrácí na oblibě ani po patnácti letech výroby.

Nyní se podíváme na model, ve kterém se nachází membrána neboli Gore tex® (GTX). GORE-TEX® je nepropustná membrána, která je všitá pod svršek boty. Možná si říkáte, že se Vám bude zadržovat pot uvnitř boty, což není tak úplně pravda. GORE-TEX® je navrhnutý tak, aby dešťová voda nepronikla dovnitř, ale pot se odpařoval ven.

Salomon Speedcross 6 GTX

Tento model nese název Salomon Speedcross 6 GTX. Jak už bylo výše zmiňováno, svršek je doplněn o nepromokavou membránu nazývanou GORE-TEX®. Tudíž se nemusíte bát tyto boty “vytáhnout“ i do nějakého náročnějšího blátivého či mokrého terénu. Uvnitř boty se nachází tvarovaná stélka OrthoLite, která má antibakteriální vlastnosti. Bota disponuje pevnou síťovinou, která zabraňuje zachycování nečistot na povrch. O šněrování se starají rychlozavazovací tkaničky a celková váha boty je ještě menší než u předchozího modelu.