Jak na podzimní běh

Krajina pokrytá spadlým listím přímo láká vyrazit si zaběhat. Využijte příjemného přechodného počasím než přijde zima a ztraťte se v podzimní přírodě. Připravili jsme pro Vás několik tipů, které Vám mohou běh zpříjemnit.

1) WARM UP

Ačkoliv se za chladnějšího počasí běhá příjemněji, neměli bychom nic podceňovat. Před každým výběhem nastartujeme svaly a připravíme je na výkon.

2) TEPLÉ OBLEČENÍ

S podzimem přichází chladná rána a večery, kdy je třeba se teple obléct. Dlouhé rukávy a nohavice jsou již nezbytností, zimomřivci ocení i teplou mikinu nebo bundu.

3) POHODLNÉ BOTY

K tomuto bodu asi není třeba nic dodávat. Pohodlné boty jsou základ úspěchu. Pokud si nevíte s výběrem rady, neváhejte nás kontaktovat, poradíme Vám.

4) REFLEXNÍ PRVKY

Abyste byli vidět i za zhoršených světelných podmínek, používejte reflexní prvky. Nemusíte mít přímo reflexní vestu, výrobci sportovního oblečení na tyto situace myslí a reflexní prvky se nachází na vybraných kusech oblečení. Jako příklad můžeme uvézt kolekci LITE-SHOW od značky Asics. Pokud se Vám nechce moc investovat, klasické reflexní pásky jsou také cesta.

5) PROTAHOVÁNÍ

Po dokončení běhu protáhneme svaly. Protahování samo o sobě přináší mnoho benefitů, mezi něž patří zvýšení flexibility, uklidnění těla po výkonu, ale primárním záměrem je předejít vzniku zranění.

cz infografika