adidas ULTRABOOST 22

S příchodem roku 2022 se na trhu běžecké obuvi objevuje nová generace historicky nejúspěšnější modelové řady německého výrobce adidas – ULTRABOOST. Stejnojmenný top model značky s aktuálním číselným označením 22 navazuje na loňskou „jednadvacítku“, z níž vychází. Pojďme si jej společně představit.

adidas ULTRABOOST 22 spojují výkon s designem a platí za stylovou pohodlnou obuv s neutrálním došlapem pro každodenní tréninky. Jsou vyrobeny z funkčního materiálu, jež obsahuje nejméně 50% recyklované příze Parley Ocean Plastic, která ve velké míře využívá plastový odpad z pláží a pobřeží. Tradiční bezešvý úpletový svršek Primeknit se disponuje velkou flexibilitou a Vaše chodidlo obepne přesně podle jeho tvaru. Oproti předchůdci nyní nabídne více místa nad nártem, kterému byl zespod přidán maličký polštářek. Jeho úlohou je bránit odření nohou. Změn dostály otvory na tkaničky. Ten nejvýše umístěný změnil tvar z kosodélníkového na kruhový a nejspodnější dírka zcela zmizela, byla nahrazena textilním poutkem. Mírně zúžená konstrukce opatku s ochranou Achillovy šlachy Fitcounter s měkkým polstrováním zevnitř a předchází vzniku puchýřů.

Ultraboosty se vždy vyznačovaly především výbornou návratností energie. Tu má stejně jako v předchozích letech na svědomí mezipodešev s implementovanou technologií boost™. Tisíce kapslí z termoplastického polyuretanu (TPU) vytváří nejměkčí a nejpropracovanější tlumení, jaké adidas doposud vytvořil. Jejich vlastnosti vyniknou na pevných površích a svou funkčnost plní i po dlouhodobém používání. Odpružení boost™ nově spolupracuje se systémem Linear Energy Push, který byl integrován přímo do podešve a nahradil starší stabilizační prvek Torsion System ve střední části boty. Zvýšení tuhosti při ohybu špičky o 15% se pozitivně podepsalo na skvělé dynamice pohybu vpřed. Pružná podešev Stretchweb z odolné gumy Continental™ se chlubí vynikající přilnavostí a významně se podílí na celkové životnosti obuvi.