Jaké jsou rozdíly mezi běžeckou botou GEL-NIMBUS™ 25 a GEL-NIMBUS™ 24?

Délka čtení: 3 min | Autor: Anna

5 důvodů proč mít nové běžecké boty GEL-NIMBUS™ 25

01 Více pěny | 02 Vylepšený GEL | 03 Pohodlný svršek | 04 Hladká podešev | 05 Udržitelnost – schváleno běžci a je toho mnohem více...

Revoluce pohodlí! G E L - N I M B U S 25

První běžecké boty ASICS GEL-NIMBUS byly na trh uvedeny již v roce 1999. Postupem času se tento model stal jedním z nejpopulárnějších modelů běžeckých bot. Jsou známé hlavně díky velkému pohodlí a maximálnímu tlumení nárazů. ASICS tento model neustále vylepšuje a inovuje novými technologiemi.

Bota GEL-NIMBUS™ 25 slibuje maximální pohodlí, má vylepšenou konstrukci jazyka a patního límce spolu s několika dalšími technologickými inovacemi. Pojďme se do detailu podívat, co tato nová bota přináší za novinky a čím se liší od předchozího modelu.

asics-gel-nimbus

1. Ještě odpruženější a lehčí mezipodešev pro pružnější běh.

Běžecké boty GEL-NIMBUS™ 25 jsou dosud tím nejvíce tlumeným a odpruženým modelem GEL-NIMBUS™. Nový design mezipodešve obsahuje jednu pěnovou vrstvu pro lepší odpružení, odezvu a odolnost nárazů – ⁠FF BLAST™ PLUS ECO, která nahrazuje předchozí technologie FLYTEFOAM™ a FF BLAST™ PLUS používané u modelu GEL-NIMBUS™ 24. Navíc je tato nová pěna z 24% ekologických materiálů a je jí v mezipodešvi o 20% více.

Bota GEL-NIMBUS™ 25 má sníženou výšku dropu z původních 10 mm (u pánského modelu) na 8 mm. Tento drop poskytuje vynikající pohodlí pro kratší i delší běhy. Ukazuje se, že tento drop je zlatou střední cestou pro všechny trasy.

Pro dosažení co nejlepšího tlumení ASICS využívá další technologii: 3D SPACE CONSTRUCTION TECHNOLOGY, která má za úkol podporovat správný směr deformace boty při došlapu. Tato technologie dokáže např. u běžce s nadměrnou pronací vést chodidlo kontrolovaněji během došlapu. U neutrálních běžeckých bot tato technologie poskytuje “žádaný” způsob deformace boty při pohybu.

2. Plynulejší a tlumenější přechod pohybu díky vylepšenému PureGEL™

Nová technologie PureGEL™, která je umístěná v zadní části boty je o 65% měkčí oproti předchozí technologii GEL™. Nyní nabízí ještě měkčí a tlumenější dopad. Tlumí lépe nárazy a vytváří hladší přechody během došlapu.

3. Lepší přizpůsobení a silnější podpora pro vaše nohy

Bota GEL-NIMBUS™ 25 má vylepšený svršek i jazyk z pružného, syntetického a prodyšného materiálu. Tato vylepšená konstrukce poskytuje snadné vklouznutí do boty a luxusní pocit perfektního padnutí. Jelikož se jazyk mírně rozšiřuje kolem kotníku, tak bota vytváří pohodlnější pocit z nošení. Nový měkký úpletový svršek příjemně obepne vaši nohu a zároveň umožňuje lepší ventilaci.

4. Ochrana podešve před opotřebením

Na vnější straně podešve (podrážky) je v kritických oblastech umístěna ochrana proti rychlému opotřebení, díky technologii AHAR+™, která je nyní měkčí, ale stále 3x odolnější než standardní pryž.

5. Nejudržitelnější bota, kterou kdy ASICS vyrobil

ASICS se snaží vytvářet vysoce kvalitní produkty šetrné k životnímu prostředí. Aktualizovaný design boty GEL-NIMBUS™ 25 obsahuje novou pěnu mezipodešve, která je vyrobena z minimálně 24% obsahem biologického materiálu. A knitovaný svršek je z 88% recyklovaného polyesteru. Vložka se vyrábí procesem barvení v roztoku, který snižuje spotřebu vody přibližně o 33 % a emise uhlíku přibližně o 45 % ve srovnání s konvenční technologií barvení.

Prozkoumejte značku ASICS do detailu:

PRODUKTY  MODELY  TECHNOLOGIE  HISTORIE

porovnani-asics-gel-nimbus25-a-asics-gel-nimbus24