8 tipů na pomůcky pro lepší cvičení

Délka čtení: 2 min | Autor: Anna

Ať už navštěvujete fitness nebo cvičíte doma, pomůcky ke cvičení vám zpříjemní a posunou váš trénink na vyšší level. Cvičení doma má hned několik výhod. Zaprvé nemusíte nikam chodit nebo dojíždět a zadruhé nemusíte platit za vstup nebo permanentku. Ušetříte tak čas i peníze!  

Pokud máte zahradu nebo máte možnost cvičit někde v přírodě, je příjemnou volbou si zacvičit i venku. Aby vaše cvičení nabralo nový impuls je dobré si pořídit pár šikovných cvičebních pomůcek.

Vybrali jsme vám 8 tipů na doplňky ke cvičení, které vás namotivují k lepším výkonům a snad i pravidelnosti.

1.      Podložka na cvičení

Jogamatka či karimatka patří mezi základní cvičební pomůcku. Nemusíte cvičit jógu, aby vám přišla vhod. Hodit se vám bude na spoustu cviků jako třeba kliky, sklapovačky či potréninkový strečink. Podložku na cvičení využijete při domácím tréninku nebo s ní můžete vyrazit na jógu i do přírody.

podlozka-na-cviceni

2.      Švihadlo

Skákání přes švihadlo má pro vaše tělo mnoho benefitů. Je skvělé na zahřátí těla před tréninkem nebo na kardio trénink, při kterém zapojíte svaly celého těla. Švihadlo je malá věc, která nezabere moc místa. Skákat můžete ve fitness, doma i venku.

3.      Odporové gumy

Posilovací gumy jsou skvělou fitness pomůckou s různými stupni zátěže. Posilovací popruhy kladou odpor a nutí svaly vykonat větší práci. S odporovou gumou se dá procvičit celé tělo. Existuje mnoho skvělých cviků, které tato skladná pomůcka umožňuje. Sbalit si je můžete s sebou do fitness, nezaberou téměř žádné místo a váš trénink nabere zcela nový rozměr.

Tipy na cviky:

4.      Pushbary – madla na kliky

Podpěry pro účinnější cvičení kliků, planking či vzpor na rukách jsou vhodné pro posilování vahou vlastního těla. Díky nim provedete cvik hlouběji a protahují se tím svaly do krajní polohy. Madla uleví kloubům zápěstí.

5.      Popruh na jógu

Popruh či páska na jógu se bude hodit nejen jogínům. Je to základní pomůcka, která se hodí jak ke cvičení jógy, tak i strečink. Pásek při strečinku pomáhá v pozicích, kam se nedostanete např. při předklonu nebo protahování nohou.

Tipy na cviky:

6.      Motivační hudba

Co vás zaručeně nakopne ke cvičení je našlapaný playlist s vaší oblíbenou hudbou. Zapněte si hudbu nahlas nebo do sluchátek a pusťte se do cvičení, uvidíte, že to půjde mnohem lépe.

7.      Kvalitní oblečení

Dobře namotivovat dokáže i nové sportovní oblečení a kvalitní boty. Skvěle vypadající cvičební úbor, ve kterém se budete cítit dobře a bude odvádět pot při sportu. Ženy by nikdy neměly zapomínat na sportovní podprsenku s potřebnou podporou!

8.      Láhev na vodu

Pokud cvičíte, musíte doplňovat tekutiny, abyste zůstali hydratovaní a tělo se následně po výkonu lépe regenerovalo. Ať už jdete do fitness, na kolo nebo třeba na delší procházku, láhev s vodou byste rozhodně neměli zapomenout.