Správné nafouknutí míče

Pokud se míč nafoukne správně za pomocí příslušné pumpičky nebo kompresoru, prodlouží se jeho životnost a také se ustálí jeho vlastnosti a chování při používání. 

Ideální foukání míče zajistíme použitím speciální jehly, doporučujeme jehlu potřít například speciální olejem který umožní jehle vklouznout do ventilku a nepoškodí duši ani ventilek.

Regenerační olej stačí jemně kápnout na jehlu nebo do čistého ventilku.

Důležité je nezasouvat jehlu velkou silou a nepoužívat jehlu zdeformovanou.

Při foukání sportovních míčů a pomůcek je potřeba znát na jaký maximální tlak je lze nafoukat. Po překročení mezního tlaku hrozí porušení a znehodnocení míče či pomůcky. 

Hodnota tlaku podle druhu míče

Hodnota tlaku se liší nejen typem míče ale taky výrobcem který uvádí maximální tlak přímo na míči nebo na příbalovém letáku.

Fotbalový míč

Maximální tlak 0,8 - 1 bar (11 - 14 psi).

Míč na volejbal 

Maximální tlak 0,3 bar.

Poté, co míč nahustíte pod tímto tlakem, nechte míč 12 - 24 hodin tvarovat. Na řadu přichází další fáze a tou je dohuštění. Opět se to liší podle druhu sportovního míče.

Pokud dosáhnete při nafukování takového tlaku, míč získá požadovaný odskok, volejbalový míč bude příjemný na dotek. Správně nafouknutý míč dosáhne požadované kulatosti, prodlouží se jeho životnost a budou se šetřit švy.

Míč vždy skladujte v místnosti o teplotě nad 15°C , což platí hlavně v zimním období.