Výběr běžecké podprsenky

Info 27.8.2018

Jen těžko najdete sport, který by kladl na podprsenku větší nároky, něž běhání. Běžeckou podprsenku je proto vybírat pozorně. Měla by minimalizovat pohyb prsou, zároveň by neměla tlačit nebo způsobovat oděrky.

Základem je odpovídající velikost. Na běhání volte spíše užší obvod, látka většinou trochu povolí. Zároveň by neměla dřít nebo vyvolávat pocit, že Vás omezuje v plném nádechu. U košíčků je důležité, aby pevně seděly, ale zároveň aby prsa příliš nestlačovaly.

Rozhodně je dobré mít podprsenek více. Prsa rychle reagují na výkyvy váhy, často se jejich velikost mění i s menstruačním cyklem. Je spousta modelů, u kterých se dá přizpůsobovat jak obvod, tak délka ramínek.

V naší nabídce najdete podprsenky s výztuží, bez výztuže, podprsenky s cílenou kompresí v určitých oblastech, podprsenky bezešvé, i takové, které mají technologie pro odvod potu od pokožky.

A) s výztuží                                                                                                             B) bez výztuže

Nabízíme sportovní podprsenky od značek NikeadidasAsicsReebokUnder Armour a Puma. Podprsenky si můžete i vyzkoušet a zjistit, jak Vám sedí, a to v naší prodejně AD Sport ZlínSprávný výběr podprsenky Vám poskytne svěžest a pohodlí a vy se tak budete moct maximálně soustředit na svůj sportovní výkon. Nejčastěji je látka z polyesteru, polypropylenu, polyamidu a kvůli flexibilitě s elastanu.

 Kompresní nebo složená podprsenka?

  • Kompresní podprsenka je vhodná pro menší velikosti prsou (A, B) a pro trénink s nízkou až střední zátěží.
  • Složená podprsenka s individuálně řešenými košíčky jsou pro ženy s větším poprsím.

Úzká ramínka nebo široká ramínka?

  • Úzká ramínka drží podprsenku blíže u těla, proto poskytují lepší podporu.
  • Širší ramínka lépe rozloží váhu. Ramínka jsou většinou polstrovaná a nastavitelná. Jsou tak lepší pro větší poprsí.

Podprsenka bez zapínání nebo se sponou?

  • Podprsenky bez zapínání tzv. tank style lépe kryjí záda, ovšem chybí jim možnost pro vlastní nastavení a lepší podpory.
  • Zapínací podprsenky umožňují lepší nastavení a dotažení, což Vám dodá mnohem lepší podporu, hlavně u větších prsou.

Parametry pro výběr podprsenky

Ramínka 

Podržte horní část ramínka a střed příslušného košíčku a zatáhněte. Ať už jsou nastavitelné nebo ne. Méně elastické přední ramínka znamenají lepší ochranu při pohybu.

Košíčky 

V podobném stylu zkusíte natahovat horní a dolní část košíčku. Čím méně půjde natáhnout tím lépe. Po oblečení podprsenky by měl košíček držet celé prso. Pokud se tak nestane, vyberte si nejbližší větší velikost košíčku.

Záda a boky 

Zastrčte prst do pásku mezi ňadry a zatáhněte. Pak zvedněte ruce nad hlavu, pokud se podprsenka posune nahoru, je příliš velká. V obou případech pak vyberte menší velikost.

Jak o podprsenku správně pečovat?

Podprsenku perte ve studené vodě s jemným pracím práškem. Bez použití jakékoliv aviváže nebo bělidla!!! Sušte v bytě nebo venku na vzduchu, hl. tam kde není přímé slunce. Přímé slunce by mohlo poškodit materiál podprsenky z kterého je vyrobena.Podprsenku vyměňte za novou, až materiál začne prosvítat.
Každá sportovní podprsenka je typická svým střihem a barvou. Výběr záleží především na Vašem vkusu a zda chcete jednotlivé kusy oblečení s podprsenkou kombinovat.

 PODPRSENKU LZE URČITĚ VYUŽÍT JAK NA VŠECHNY DRUHY SPORTŮ TAK NA KAŽDODENNÍ NOŠENÍ.

Další články