Reebok LEGACYLIFTER jsou tady!

Novinka 28.2.2017

Tyto boty vzpírání jsou inspirovány a také vytvořeny mladým nadaným vzpěračem CJ Cummingsem, který je teď v USA naprostá špička v kategorii do 69 kg a vlastně je to asi kapacita vůbec. 
Boty se kompletně odklonily od předešlých modelů z produkce značky Reebok CrossFit, které byly určeny pouze pro silový trénink. LegacyLifter jsou vyrobeny speciálně pro vzpírání. Boty jsou dostupné ve dvou barevných provedeních bílo-černé a černo-zlaté. Tyto boty jste již mohli vidět na Reebok aletech na soutěži CrossFit Invitational, kde padlo nejedno PR na 1RM.  

  • Hmotnost

Legacy Lifters váží 0,576g. Jsou dost těžké, určitě je na nohou pocítíte, ovšem ne příliš těžké, aby ubíraly na pohodlí nebo dynamice rychlého pohybu při pádu pod činku.  Obecně lze říct, že v tomto jsou boty srovnatelné s jinými vzpěračkami na trhu. 

  • Výška podpatku

Drop neboli podpatek má 22 mm (3/4 palce), což je výška o 3 mm vyšší než u Nike Romaleos a o 2 mm vyšší než adidas adiPower. Označení velikosti dropu nechybí samozřejmě ani na podrážce.
Jsme zvědaví, jaký pocit budete mít v tomto obutí při hlubokém dřepu :)

  • Konstrukce podpatku

Tzv. Heelpiece - Legacy Lifters je vyroben z extra tvrdé TPU neboli termoplastického polyuretanu. V černo-bílé verzi je podpatek celý v bílé barvě, přičemž má hladký a matný matný vzhled, který vypadá naživo opravdu úžasně. V černo-zlaté variantě je podpatek o něco více lesklý, bohužel tyto jsme osobně ještě neviděli, vzhledem k tomu, že do ČR se nedováží. Podpatek je opravdu velmi široký, a sice 82mm. Tato šířka vytváří velmi stabilní základnu při liftování. Kromě toho je bota opatřena zpevněním v podobně jakéhosi pruhu na zadní straně paty, který dodává botě ještě větší stabilitu.

  • Límec na patě

Límec, který pevně obepíná a fixuje patu, snižuje také podráždění právě v oblasti kolem Achillovky, takže předchází tak častému odírání pokožky a vzniku puchýřů. Límec je vyroben ze 100% antimikrobiálního materiálu, který je výborně prodyšný. 

  • Svrchní materiál

Svršek vzpěraček Legacy lifter je vyroben z perforované kůže, díky tomu svým vzhledem velmi připomínají Nike Romaleos 2 a 3. Boty jsou vybaveny dvěma popruhy. Upevněním a přitažením horního pásku docílíte zesílení fixace kolem celé vnitřní strany paty. Vnější část pásku zpevní druhou stranu boty a zároveň dá vyniknout logu Reebok CrossFit. Popruh se suchým zipem prochází kovovým očkem směrem z vnitřní strany nohy. Spodní pásek je umístěn těsně u kořeně prstů. Tento popruh slouží pouze pro zpevnění boty, na stabilitu však nemá vliv.

  • Doporučení

Reebok Legacy Lifter určitě doporučíme všem, kteří hledají opravdové boty na vzpírání, tyhle jsou prostě TOP. Zajistí výbornou stabilitu, odpružení, do jisté míry vykompenzují i nějaké nedostatky v mobilitě. Pokud však hledáte trošku multifunkčnější hybridní botu, tato to opravdu není. V tomto případě bychom doporučili spíše nové Nano 7.0 od Reebok.

 Nové Legacy Lifter pro nás testoval i trénér Erik Kimmel. Podívejte se na jeho hodnocení na stránkách Be Pro Traininig

 Pokud jste rozhodnutí si boty koupit, máme je pro Vás v pánské i dámské verzi. 

Další články