TEST: Hoka One One BONDI 7

Délka čtení: 2 min | Autor: Arnošt

Arnošt pro Vás otestoval běžecké boty Hoka One One BONDI 7

V AD Sportu jsme si pro Vás připravili recenzi na boty Hoka One One model BONDI. Náš kolega Arnošt tyto neutrální běžecké boty intenzivně testoval po dobu jednoho měsíce. V článku se dozvíte, jaké měl pocity z bot při chůzi i běhu, kdy je doporučuje a naopak v čem mu obuv nevyhovovala.

Boty Hoka One One BONDI 7 na první dojem mě na nich zaujala samozřejmě robustní mezipodešev a taky gumové zpevnění svršku po stranách. Ze začátku jsem se bál, že se díky robustní podešvi budu cítit jako na chůdách nebo se mi v nich bude špatně chodit. Musím ale uznat, že jsem byl příjemně překvapen. Při chůzi mě to nakonec vůbec nevadilo, ba naopak celkový pocit z chůze byl velice příjemný. Bota krásně seděla na noze a odtlumení nárazů bylo neskutečné.

V téměř každém popisku této boty se vyzdvihuje patní límec z měkké paměťové pěny, který vede kolem kotníku a Achillovy šlachy. Já jsem tomu zpočátku nevěnoval nijak velkou pozornost ani na první pohled mě tento límec nijak nezaujal, ale musím uznat, že je vážně super! Patní límec nikde netlačí ani nedře a i když mám boty na nohou celý den člověk o něm prostě neví a tak to prostě má být. 

Co se týká svršku, tak z něj mám pocit, že není dělaný pro běžeckou botu. Na první pohled vypadá docela robustně a po nějaké době používání na něm není sebemenší známka narušení. A díky tomu, že tyto výztuhy svršku jsou pouze po stranách, tak je svršek krásně prodyšný a nedochází k žádnému výraznějšímu pocení a chodidlo má možnost krásně dýchat.

Při chůzi těmto botám opravdu nemám co vytknout. Když jsem, ale vzal boty na výběh, tak jsem se trošku trápil a nebyl jsem s botami úplně spokojený.

První co mi na nich při běhu vadilo, tak je to jejich váha. Bota je na delší běh na mě dost těžká. Už při deseti kilometrovém běhu se počítá každý gram, tak tady jsem se hrozně nadřel. I když má mezipodešev příjemný bouncy efekt a návratnost energie, tak ta váha je pořád znát.

Dále jsem se v nich cítil komfortně pouze na silnici. Stačil i sebemenší přeběh přes pevnou polní cestu a ztratil jsem jakoukoliv jistotu nad krokem. Bota působí hrozně nestabilním dojmem, který ovšem hned zmizí jakmile se vrátíte na asfalt.

Suma sumárum mi BONDI 7, značky Hoka One One skvěle vyhovují na běžnou chůzi přes den, kdy při mých 105 kg je velmi šetrná k mým kolenům a chodidlům, ale při běhu jsem z nich neměl až tak dobrý pocit.

Hodnocení: 7,5 / 10

TIP: jsou skvělé na chůzi, jelikož jsou velmi šetrné ke kloubům

(+) superpohodlný, prodyšný svršek

(+)  patní límec z měkké paměťové pěny

(+) vynikající tlumení

(-) vyšší hmotnost

(-) nestabilita boty v terénu

Boty Hoka One One BONDI 7, jsou určené běžcům s neutrálním došlapem. Nevíte jaký máte došlap?

Přečtěte si více informací o pronaci, supinaci a neutrálním došlapu nebo se objednejte na Footscan - analýzu došlapu na naší kamenné prodejně AD Sportu ve Zlíně, která je navíc k nákupu běžeckých bot ZDARMA!

Zajímá vás více informací o výběru vhodných běžeckých bot určené přímo pro vás? Chtěli byste vědět, jak na tom jste s došlapem a jaká obuv je pro vás nejvhodnější? Chcete běhat správně a mít z běhu radost a dosahovat skvělých výsledku? Pokud jste si na všechny tyto otázky odpověděli ano, tak jste na správném místě, jelikož my jsme zde pro vás, ochotní vám s výběrem i nákupem pomoci. Kontaktujte nás