Recenze běžeckých bot Puma Forever Run Nitro

Délka čtení: 2 min | Autor: Kuba

Tento model pánských běžeckých bot Puma Forever Run Nitro otestoval Kuba.

Už na první pohled bota Puma Forever Run Nitro zaujme zajímavým designovým zpracováním. Když jsem botu vzal poprvé do ruky, velice mile mě překvapila svojí nízkou váhou, přestože opticky vypadá robustně. Nazouvání Vám usnadní praktické ouško na patě. Při prvním kontaktu s mojí nohou mě zaujal tenký jazyk boty. Myslím si, že to ocení většina běžců s vysokým nártem jako mám já.

S dovolením bych se pozastavil u svršku boty, který musím vyzdvihnout a vývojáře pochválit. Už při sebemenším pohybu cítíte v botě cirkulaci vzduchu, což bude velice praktické hlavně v horkých, letních měsících, kdy se Vám nebude díky perfektní prodyšnosti tolik potit noha. Přestože jsou Forever Run Nitro extrémně prodyšné, jejich svršek je dostatečně pevný a skvěle obepne nárt nohy, takže jsou velice pohodlné. 

Abych jenom nechválil, tak si musím s dovolením trošku postěžovat. Oblast pod kotníky je málo polstrovaná a při pohybech do strany nepříjemně tlačí. Navíc celý prostor boty pro nazouvání je extrémně široký. Bota mi zde vůbec nesedí, nemáte žádnou podporu, ani stabilitu a to jsem člověk s relativně širokým chodidlem a u většiny značek potřebuji širší verze bot s wide střihem. Forever Run Nitro se pyšní stabilizačním prvkem runGUIDE, který má stabilizovat chodidla, při každém došlapu a držet je ve správné pozici. To za mě v kombinaci se širokým střihem absolutně nefunguje. Bota má tendenci Vás nutit spíše do pronačního došlapu.

Jak už z názvu vyplývá, tak podešev obsahuje tlumení na bázi vstřikovaného dusíku NITRO FOAM. Tato technologie se u jiných modelů osvědčila a jinak tomu není ani u Forever Run Nitro. Tlumení je opravdu skvělé i pro běžce vážicí lehce přes 100 kilo. PUMAGRIP na podrážce má skvělou trakci jak na suchu, tak i na vodě. Dokonce zvládne i lehčí terén, obavy z podklouznutí, tak nejsou na místě.

Puma Forever Run Nitro

Hodnocení 7,5 / 10

Doporučení: Ideální pro běžce co chtějí lehkou, prodyšnou botu s dobrým tlumením.

Výhody:

(+) nízká váha

(+) prodyšný svršek

(+) skvělé tlumení

(+) pohodlnost

(+) podrážka PUMAGRIP

(+) tenký jazyk

 

Nevýhody:

(-) za mě nefungující systém runGUIDE

(-) boty mně střihově nesedí v oblasti pod kotníkem

(-) vyšší pořizovací cena

Puma-Forever-Run-Nitro-3
Puma-Forever-Run-Nitro
Puma-Forever-Run-Nitro-2