Hoka One One Clifton 8
Hoka One One Clifton 8 oranzove
Hoka One One Clifton 8

Test pánských běžeckých bot Hoka One One Clifton 8

Délka čtení: 2 min | Autor: Tom

A je to tady, štafetový kolík byl předán a přebral jej náš kolega Tomáš.

Tomáš dostal k testování běžecké boty od značky Hoka One One model Clifton 8 a jeho dojmy Vás určitě přesvědčí si tento model také pořídit. Pokud váháte o koupi tohoto modelu, tak Vás snad Tomášova recenze přesvědčí.

Musím říci, že když jsem zjistil, že se mi dostane na nohu běžecká obuv značky Hoka One One, tak jsem byl už předem nadšen, jelikož jsem si o této botě dost načetl a nyní jsem konečně dostal příležitost obuv otestovat. Hned z počátku musím napsat, že čtená verze se mi stala skutečností a byl jsem z boty doslova ohromen!

Když jsem si model Clifton 8 vzal do ruky, tak jsem nemohl uvěřit hmotnosti této boty, jelikož její váha je opravdu skvělá – pouhých 250 g.  Mnoho lidí by si řeklo z prvního pohledu, že se bota může zdát velice bytelná, ale opravdu to je jen dojem, jelikož je opravdu skvěle zpracovaná a na noze sedí jako ulitá a Vy máte pocit, že naopak na noze nic nemáte. Takže můj první dojem z Clifton 8 byl opravdu velice příjemný.

Když jsme se takto společně seznámili, tak byl čas vzít Clifton 8 do "praxe". Hned při nazouvání boty pomáhá patní límec, po kterém Vám noha do boty sklouzne skoro sama, což je super, ale při běhu mi pata z počátku nedržela tak dobře, jak jsem byl zvyklý u modelu Asics Gel-Nimbus 24. Zastavím se také, pro někoho u banální věci a tím jsou tkaničky, které po utažení perfektně držely po celou dobu chodidlo velice pevně.

 Produkty Hoka One One 

Při rozběhnutí a pár stovkách metrů mi bota mírně dělala problém se stabilitou, ale po delší vzdálenosti jsem si zvykl a již se mi běželo skvěle. Bota je na robustní mezipodešvi, která se stará o skvělé tlumení a komfort při běhu. Hoka One One je za mě průkopníkem extrémně odtlumené běžecké obuvi, což má v této době veliký potenciál a vydávají se tímto směrem i ostatní konkurenční značky.

Co se týká svršku, tak ten je skvěle prodyšný a neměl jsem pocit nadměrného pocení chodidla. Pokud máte problém s přechodem z paty na špičku, což při nabrání určitých kg mám nyní i já, tak oceníte kolébkovou konstrukci, která Vám pomáhá a jde to opravdu cítit a prostě to funguje. Zkoušel jsem běhat v mírném "městském" terénu a bota se chovala dobře, takže pokud nebude deštivo a bahnito, tak ani tato silnička nebude mít problém zvládnout lehčí terén.

Finishem bych chtěl zmínit, že i když jsem milovníkem běžecké obuvi značky Asics, tak model Clifton 8 u mě místo v botníku mít určitě bude.

Hodnocení: 9 / 10

TIP: jsou skvělé na běh, ale také na chůzi – skvělé tlumení

(+) prodyšný svršek

(+) patní límec pro snadné nazouvání

(+) tlumení

(+) váha

(-) žádné (tato bota Vás prostě dostane😊)

Dámské Hoka One One CLIFTON    Pánské Hoka One One CLIFTON