+ SEZNAM co nezapomenout

Připravte se na dovolenou

Délka čtení: 3 min | Autor: Anna

Konečně začíná léto a dětem pomalu letní prázdniny. Pro někoho je to skvělé roční období, jiní ty úmorná vedra nemohou ani vystát. Období plné čerstvého ovoce a zeleniny ze zahrádky, doplňování vitamínu D, letních koupaček, posedávání venku s přáteli, grilování a sportu v přírodě.

Léto je jako stvořené na letní dovolenou ať už v tuzemsku či v zahraničí. Chystáte se letos někam na letní dovču nebo šetříte vaše peněženky? Jestli se chystáte někam vyrazit, tak vám ušetříme alespoň čas při balení.

ČAS=PENÍZE

"Čas jsou prý peníze, ale peníze se nerovnají času. Bez peněz se dá ještě vždy mnoho udělat, bez času nic." – Jan Neruda

Abyste si ušetřili čas při balení, tak jsme Vám v AD Sportu přichystali odškrtávací seznam nezbytností, na které byste neměli při balení zapomenout!

Na letní dovolenou oproti té zimní, kdy většinou míříte na hory nebudete zřejmě potřebovat tak velké zavazadlo. Letní oblečení je skladnější a nepotřebujete tolik vybavení.

Takže hurááá na dovolenou! Vše začíná plánováním, většinou to začíná tím, že si v práci vezmete dovolenou. A pak už vše naplánovat ufff, dovolená by měla být relax, ale někdy tomu předchází velké plánování, stres a starosti a co když nám nevyjde počasí?! To se nedá dopředu koupit ani objednat…

Ať už jedete na delší dovolenou, poznávací zájezd, jednodenní výlet či prodloužený víkend je potřeba pár věcí naplánovat. Buď to za vás udělá cestovní kancelář nebo budete cestovat na vlastní pěst. Spolu s plánováním cestování nám do hlavy vstoupí mnoho otázek jako:

Kdy pojedeme? Termín dovolené.

Kam pojedeme?

Jak se tam dopravíme? Letadlem, autem, vlakem či autobusem?

Kde se ubytujeme?

Kolik to bude stát?

Co budeme jíst…

Cílem, ale je si dovolenou pořádně užít! Někdo potřebuje vypnut od práce a celý týden jen relaxovat a válet se na pláži. To je pro někoho naopak naprosto nepředstavitelné a potřebuje aktivní dovolenou plnou sportu či památek – procházky v přírodě nebo po městě, túry, jízdu na kole a objevování nových míst. Dovolená nabízí spoustu nového poznání, nových zákoutí, jídla, vzpomínek a zážitků, které ve vás zůstanou navždy. Teď už ale k tomu, co byste doma rozhodně neměli zapomenout.


 

Jestli se jedná o letní dovolenou, tak by vám rozhodně neměly v zavazadle chybět hlavně plavky! Doklady, peníze a platební karta na zaplacení kafíčka a jídla, zmrzliny, ubytování a všeho potřebného, kdy následně vaše peněženka zapláče. Chytrý telefon, na placení, vyhledávání zajímavých míst v okolí, mapy, ubytování a focení jedinečných vzpomínek z dovolené.

*tip: nahrajte si kartu do mobilu či chytrých hodinek a nemusíte s sebou tahat všude peněženku

Dále se vám určitě bude hodit nějaké to letní oblečení dle vašeho vkusu. Pokud se přes den chystáte proběhnout podél pláže sbalte si s sebou i nějaké sportovní oblečení a běžeckou obuv, ta se bude hodit i na případnou vycházku po městě/přírodě. V teplých dnech unosíte hlavně nazouváky, sandále či žabky. Pokud se půjdete projít úplnou nezbytností bude ledvinka, do které si můžete sbalit drobnosti jako klíče od pokoje, peníze, telefon… → Více o ledvinkách, jak a proč je nosit

*Pokud nechcete vypadat jako klasický Čech zapomeňte na ponožky v sandálech a ledvinku kolem pasu.

Na přímém slunci rozhodně nikdy nezapomínejte na opalovací krém, sluneční brýle a kšiltovku, abyste se chránili před UV a UVB záření, zejména oči a pokožku. Stejně tak v horkých dnech nezapomínejte dbát na pitný režim a mějte u sebe láhev s vodou. Teď už si jen sbalte nějakou skvělou knížku či časopis a odpočinek na dovolené může začít!

*Uložte a vytisknete si seznam základních věcí na dovolenou.

Uvidíte, jak vám balení bude rychleji odsýpat od ruky! A pokud něco doma zapomenete nic hrozného se nejspíš neděje, pokud máte doklady a telefon, vše ostatní si můžete nakoupit případně na místě vaší vysněné dovolené. Každý z nás považujeme za důležité něco jiného, ale hlavní je si na dovolené přece od všeho odpočinout, takže no stress a užijte si dovolenou.

Flaska na vodu
Plavecke bryle
Slunecni bryle