Nike Metcon 4

Novinka 30.9.2018

Nike Metcon je momentálně asi nejmodernější botou na Cross training a lehké vzpírání.

Jsme rádi, že můžeme do naší nabídky přidat další skvělý produkt a tím je Nike Metcon 4 v dámské i pánské variantě. Pro ty, co tyto boty ještě neznají a rádi se o ní dozví něco víc, jsme připravili krátké představení.

Vzdušnost

Boty jsou vybaveny prvky, které ovlivňují rychlost, přilnavost, výbušnost a stabilitu. Nový vylepšený materiál svršku a technologie Nike Flywire uzamyká chodidlo a poskytuje tím pocit jistoty. Materiál je lehký a zajišťuje různé úrovně prodyšnosti, což oceníte zejména při různorodosti Vašeho tréninku, na který se dokáže bota krásně adaptovat a zajistit Vám potřebnou vzdušnost. „Fólie” odolná proti oděru ve středové části je důležitým až rozhodujícím prvkem při regulaci teploty a také podstatnou ochranou před třením či odíráním při tréninku ve vysoké intenzitě. 

Funkčnost

V zadní části je vypracovaná patní jamka, která umožní pevné ukotvení chodidla. Opatek chrání botu před případným poškozením při cvičení u stěny. Zpevnění celé paty a zadní části chodila zajistí i výztuha po bocích, která Vás podpoří při změně směru a vybočení do stran, což je v tréninku velmi časté. Vyměkčená mezipodešev ve špičce zpříjemňuje a tlumí nárazy při běhu a sprintech. I proto je bota označována jako víceúčelová. Pokud je pro Vás u boty prioritní funkčnost, myslím, že u Nike Metcon si přijedete na své. 

Stabilita

U tohoto modelu určitě také oceníte velký prostor v přední části boty, čímž Vám umožní rozprostřít chodidlo a prsty a zaktivovat trojoporu. Toto všechno má pak výrazný efekt na zpěvnění chodidla. Stabilitu celé boty mimo jiné ovlivňuje i 4 milimetrový drop.  Mírně vzorkovaná, pryžová podrážka Vás v tréninku nezklame, zejména i díky rozšíření výztuže do vnitřní části boty, čímž docílíte zlepšení dovedností při šplhu na laně. Obuv lze na chodidle krásně utáhnout a to i díky 6 očkám u šněrování. Při využití poslední, 6 dírky, Vám bota na noze sedí jako přibytá. Měkký jazyk tlumí tlak mezi nártem a šněrováním. 

 

Sprinty, box jumpy, sáňky i vzpírání, na tohle všechno se budete moct maximálně soustředit díky obutí Nike Metcon 4.  

U nás v nabídce najdete dneska 2 modely této boty, pánskou variantu a dámskou variantu. Přijďte si botu pohodlně vyzkoušet k nám na prodejnu AD Sport ve Zlíně. Porovnat je budete moct i s jinými modely tréninkových bot a tak si oveřit, zda Nike Metcon je pro Vás tou správnou volbou pro tréninkové obutí

Naše tipy: dámské tréninkové tričko, pánské tréninkové tričko.

 

Další články