LEGENDY, které měly tu čest hrát za BARCELONU

Info 3.9.2018

Barcelona, fotbalový to velkoklub, za který by si chtěl zahrát snad každý, je to sen mnoha z nás a ne všem se to povede, Barcelona je prostě pojem s více než stoletou tradicí. FC Barcelona je profesionální španělský fotbalový klub, který působí v nejvyšší španělské fotbalové soutěži Primera División. Barça, jak je fotbalový klub mezi fanoušky často nazýván, má na kontě mnoho úspěchů. Klub je pětadvacetiletým mistrem Španělska a pětinásobným vítězem Ligy mistrů UEFA. Nejvíce krát vyhrála Copa del Rey a španělský superpohár Supercopa de España. 

Kvalita klubu je přímo úměrná kvalitě hráčů. Pojďme si tedy připomenout borce, kteří se nesmazatelně zapsali do historie fotbalového světa, srdcí fanoušků a hlavně soupisky Barcelony. 

Carles Puyol i Saforcada

Tady je jeden z nich, velký srdcař, kapitán a neskutečný bojovník, co nevypustil žádný souboj. V klubu působil od roku 1999-2014 a odehráli 593 zápasů. Díky těmto úspěchům se zařadil na třetí místo v historické tabulce klubu. Ve španělské lize šestkrát vybojoval prvenství a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Barceloně pomohl vyhrát obdivuhodných 21 trofejí.

Ladislav Kubala

Záložník,který se narodil v Budapešti a dokázal reprezentovat Maďarsko,Československo i Španělsko.V Barceloně podepsal smlouvu v roce 1950 a při odehraných 256 zápasech vstřelil neuvěřitelných 194 gólů.I proto má na slavném Nou Campu bronzovou sochu.

Johan Cruyff

Nizozemský fotbalista a trenér se stal v roce 1971, 1973 a 1974 nejlepším evropským hráčem. Na hřišti si ho nešlo nevšimnout, protože jeho technické dovednosti, rychlost byla prostě k pokoukání. Jeho přihrávky s milimetrovou přesnosti dokázaly soupeři zamotat hlavu tak, že se jim o něm muselo zdát i několik dnů po zápase. 

Andrés Iniesta

Fotbalista, který by nechal na hřišti snad i svou duši. Vypovídaly o tom i jeho odehraná utkání, je to úctyhodné číslo, které se zastavilo až na čísle 659.  Kdo ho viděl hrát nám dá za pravdu,  že byl takovým dvorním nahrávačem Lionela Messiho. Za svou práci, kterou fotbalu obětoval získal odměnu v podobě 30 trofejí.

Ronaldo de Assis Moreira

Známější pod přezdívkou Ronaldinho bývalý brazilský fotbalista a reprezentant.  Po jeho příchodu do katalánského velkoklubu v roce 2003 se roztrhl pytel v podobě zisku trofejí, získal dvakrát ligový titul, po té si v roce 2005 došel pro Zlatý míč za nejlepšího hráče světa no a v roce 2006 vyhrál s Barcelonou Ligu mistrů.

Xavier Hernandéz  

U tohoto hráče stačí vyslovit jeho přezdívku El Maestro a všichni víme co byl zač, jeho skvělá hra s míčem, jeho přihrávky a myšlenky na hřišti byly famózní,prostě jedním slovem řečeno DIRIGENT. Xavi (Šavi),který přišel do mládežnické akademie La Masia v 11 letech se tak zapsal do historie klubu opravdu velkým písmem.Z Barcelony odešel po dlouhých 24 letech do katarského klubu Al-Sadd.

Lionel Messi 

Tenhle v uvozovkách fotbalový trpaslík z Argentiny hrající s číslem 10,je přirovnáván k Diegu Maradonovi a to pro jejich podobný styl hry. Messi je geniální, v zápase toho niky moc nenaběhá, ale když přijde jeho chvíle, dokáže rozhodovat zápasy a to z něj děla velkého hráče. Když má míč u nohy, doslova jak kdyby ho tam měl přilepený. Další co bychom mohli říci je fakt, že se snaží udržet na nohou a nepadat takřka po žádném kontaktu se soupeřem jako ostatní podobní Neymarové 

Dres Barcelony se postupem let vyvíjel, původně byl sešit ze dvou dresů různých barev napůl, trenýrky byly bíle, časem se na dresu objevily pruhy. Dnes se prakticky před každou sezónou domácí dres lehce upravuje a venkovní se téměř celý mění.

Motivoval Vás náš článek a máte chuť již dnes vyrazit na hřiště a předvést, že i ve Vás se skrývá talent, který je hoden týmu Barça?! Nezapomeňte se vybavit tím nejlepším fotbalovým vybavením. V naší nabídce naleznete nejtopovější modely kopaček, fotbalové míče i velké množství fotbalového vybavení.

Naše tipy: Panská mikina Nike FCB, Panské funkční tričko Nike FCB, Panská bunda FCB, Fotbalový míč FCB, Fotbalové chrániče FCB

 

 

   

 

                                                 

Další články