Kšiltovky New Era

Info 17.9.2020

V dnešním článku se podíváme pod čepici americké značce New Era, která se specializuje na výrobu kšiltovek a veškerých pokrývek hlavy. Zaměříme se na typy kšiltovek, které New Era vyrábí a které také naleznete na našem e-shopu.

Něco málo z historie

Abychom nepsali pouze o kšiltovkách, dozvíte se i něco málo z historie značky New Era. Ta byla založena Enrhardtem Kochem v roce 1920 v Buffalu. Uvádí se, že E. Koch si pro založení svoji firmy půjčil tisíc dolarů od své sestry a další tisíc od kolegy, se kterým pracoval. Netrvalo dlouho a firma začala vyrábět kšiltovky pro baseballový tým Cleveland Indians.

 

Nyní už se můžeme vrhnout na typologii kšiltovek New Era

 

SNAPBACK

Možná jeden z nejznámějších pojmů, co se kšiltovek týče, ale víte, co přesně se pod název SNAPBACK ukrývá?

Je to patrné již z názvu. SNAP by se dalo přeložit jako zaklapnout nebo zacvaknout. BACK zase jako zadní část. Jedná se o kšiltovky s plastovým páskem, kterým můžete upravovat jejich velikost. Jde převážné o kšiltovky s rovným kšiltem.

Snapback

 

Pokud Vás snapback zaujal a rádi byste jeden měli doma, doporučujeme ikonický SNAPBACK s logem New York Yankees

 

TRUCKER

U této kšiltovky by mohl být překlad trochu matoucí. Řidič kamionu, neboli kamioňák toho o typu kšiltovky moc neprozradí.

Jedná se o kšiltovku, která má v zadní části síťku, která je nejčastěji vyrobena z plastu. Truckerky jsou velice oblíbeným typem kšiltovek a to hlavně v letních měsících, kdy Vám síťka zajistí perfektní odvětrávání hlavy. Můžou být jak s rovným kšiltem, tak s kulatým.

Proč se tomuto typu říká TRUCKER? O tom můžeme pouze diskutovat.

 

Trucker

 

Zalíbila se Vám Truckera? Podívejte se na celou naši nabídku New Era Trucker

 

FULLCAP

Dalším typem je tzv. FULLCAP nebo také FITTED. V tomto případě je to přesný opak SNAPBACKU. Kšiltovka nemá žádný popruh na úpravu velikosti a tudíž si ji musíte vybrat podle velikosti své hlavy.

 

Fullcap

 

Vyzkoušejte náš FULLCAP s logem basketbalového týmu Chicago Bulls

 

BASEBALL

Snad nejčastějším typem kšiltovky je právě BASEBALL. Nejedná se o žádný speciální typ, jeho kouzlo spočívá v tom, že díky ohnutému kšiltu Vám nesvítí slunce do očí. Kšiltovka není určena pouze pro baseballisty, hodí se nejen ke každému sportu, ale i pro každodenní nošení.

 

Baseball

 

Všechny kšiltovky s kulatým kšiltem najdete na našem webu.

 

S ROVNÝM KŠILTEM

Rovný kšilt je často spojován s hip hopovou kulturou, ale opak je pravdou. Nemusíte být fanouškem hip hopu aby jste mohli nosit rovný kšilt. Záleží pouze na Vašich osobních preferencích.

 

Rovný kšilt

 

Zkuste se podívat, jestli se Vám nějaký rovný kšilt bude líbit - tady na našich stránkách.

 

MALA ZAJÍMAVOST

Věděli jste, proč se u některých kšiltovek dává zespodu kšiltu zelená barva?

Je to kvůli tomu, že zelené světlo, resp. zelená barva je pro naše oči příjemná a působí na nás dobře.

 

DOPLŇKY

Pokud chcete své kšiltovky uchovat v bezpečí při jakékoliv cestě, určitě doporučujeme zvážit tuto cestovní tašku vyrobenou přímo na kšiltovky. Díky tvrzenému plastu budou kšiltovky ochráněny před poškozením a také zajistí, že se Vám kšiltovka neušpiní.

 

Cap bag

 

https://www.adsport.cz/taska-new-era-carrier-2pack-10030708/

 

A pokud jste vybrali kšiltovku jako dar, pro své blízké, vyzkoušejte tuto stylovou dárkovou krabici.

 

Cap box

 

https://www.adsport.cz/darkova-krabicka-new-era-gift-box-10406518/

Tak snad už víte, jakou kšiltovku si vybrat. Mrkněte na náš web a najděte si tu svou. Celou naší nabídku kšiltovek naleznete zde:

 

https://www.adsport.cz/ksiltovky/

 

Další články