Jarní běh

Info 25.3.2020

A je to tady! V pátek 20. 3. nám oficiálně začalo jaro, dny se prodlužují a sluníčko začíná krásně hřát. Příroda se začíná po dlouhém zimním spánku probouzet k životu a začínají se objevovat první jarní barvy. No, co si budeme, prostě ideální podmínky pro běh! Proto pro Vás připravujeme tento blog plný novinek a tipů právě na jaro.

 

Oblečení

Ačkoliv je jaro v plném proudu, stále nás dokáže přepadnout nějaký ten mrazík i nepříznivé počasí. Je tedy potřeba dbát i na to, abychom u běhu neprochladli. S tím nám pomůže minimálně kvalitní termo prádlo, ať už v podobě trička, nebo legín. Použít lze také sportovní mikinu doplněnou nějakou tou běžeckou bundou, nebo vestou, které ochrání jak proti větru, tak i dešti. Pokud trochu tápete v daných technologiích a nevíte, který produkt je ten pravý, nevadí! Máme pro Vás blog o technologiích výrobců, který Vám pomůže. Naleznete ho ZDE.

Náš tip:

Pánské kompresní legíny

Dámská sportovní bunda

Pánské funkční tričko

 

Boty

Ať už se chystáte vyběhnout do přírody, nebo spíše volíte městský běh, dobrá bota je vždy základ dobrého tréninku. Pokud jste běžec, který spíše nyní volí přírodu a trail, doporučujeme boty s Gore-tex membránou, díky které zůstanete v suchu i v těch nejnáročnějších trasách. Pokud se jedná o vyšlapané lesní cesty, zde je určitě možnost použít klasické trailové boty bez membrány, v tom případě ale doporučujeme i teplejší ponožky, protože je v botě chladněji. Při běhu ve městě lze samozřejmě Gore-tex membránu použít také, ale častěji se volí klasická bota. Tady ale velmi doporučujeme použít teplejší ponožku, protože od chladné země může člověk nastydnout.

Náš tip:

Trailové boty

Trailové boty

Pánské trailové boty adidas TERREX AGRAVIC FLOW GTX 

Dámské trailové boty adidas TERREX AGRAVIC FLOW GTX W

Silniční boty

Pánské silniční boty Asics GEL-NIMBUS 22

Dámské silniční boty adidas ULTRABOOST 20 W 

 

Na závěr vzhledem k aktuální situaci Vás prosíme, abyste dbali zvýšené opatrnosti a nepodceňovali situaci. Převážně pokud běháte ve městě, myslete na své zdraví a zdraví ostatních. Noste roušku, nebo jiné ochranné pomůcky.  Pokud máte brýle a při běhu se Vám mlží tak jako mně, velmi doporučuji tuhé mýdlo, nebo pěnu na holení!

Další články