Jak vybrat nejlepší kopačky na fotbalovou sezónu 2023?

Délka čtení: 3 min | Autor: Anna

Na sezónu 2023 nám na sklad dorazilo hned několik nových a vylepšených kopaček od nejvýznamnějších značek sportovního vybavení.

Kopačky jsou jedním z nejdůležitějších prvků fotbalové výbavy a jsou důležitým prvkem úspěchu na hřišti. Hráči by měli zvolit kopačky, které odpovídají jejich stylu hry a povrchu, na kterém hrají. V dnešní době je na trhu široký výběr kopaček a nalézt ty perfektní pro Vás je tak snazší, než kdykoli jindy. V tomto článku najdete top 5 kopaček na fotbalovou sezonu 2023, se kterými můžete při zápase kopat góly o sto šest.

POVRCH / TYP PODEŠVE

Podle čeho vybírat? Typ podešve bude záviset na povrchu, na kterém hráváte. Díky označení v závorce se můžete při výběru lépe orientovat.

  • Kopačky na přírodní trávu (FG)
  • Turfy – kopačky na umělou trávu (AG a TF)
  • Kolíky – kopačky na mokrou, bahnitou přírodní trávu (SG)
  • Lisovky – kopačky s podešví připravenou pro hraní na přírodní i umělé trávě (FG / AG; FG) / MG)
  • Sálovky (IC; IN)

Přestože mohou být tato označení na první pohled nejasná, slouží k přesnému určení typu povrchu, pro který je daný model kopaček určen. Dodržování doporučení výrobce je důležité ze zdravotních důvodů a z důvodu zachování platnosti záruky.

Výrobci kopaček jako Nike, adidas a Puma jsou již řadu let největšími hráči na trhu a soupeří o výrobu špičkové obuvi a kopaček. Tyto společnosti pravidelně představují novinky na základě přání nejlepších hráčů na světě jako Cristiano Ronaldo (také známý jako CR7), Messi, Neymar Jr. nebo Mbappé.

  1. Kopačky kolíky Puma FUTURE ULTIMATE MxSG jsou ideální pro hráče, kteří hledají nejvyšší úroveň přilnavosti na měkkém přírodním, mokrém i blátivém povrchu. Tyto kopačky mají mnoho vylepšení, které umožňují hráčům lepší pohyb po hřišti a větší kontrolu nad míčem.

  2. Lisovky Puma FUTURE PRO FG/AG jsou další vynikající volbou pro hráče, kteří hrají na různých površích, jsou vhodné pro hru na pevném přírodním povrchu i na umělé trávě. Tyto kopačky mají pevnou podrážku a vysokou úroveň přilnavosti, což umožňuje hráčům pohybovat se bez problémů a mít kontrolu nad míčem v každé situaci.

Oba tyto modely mají navíc 3D textury v klíčových kontaktních zónách pro lepší kontakt s míčem. Tváří celé kolekce Puma FUTURE je brazilský fotbalista Neymar. Název FUTURE už sám o sobě napovídá, že tento design kopaček je futuristický a atraktivní. Kopačky Puma FUTURE budou zajímavou a inovativní volbou pro hráče, kteří hledají boty s vysokou flexibilitou, přizpůsobivostí a moderním designem.

 Více informací o kolekci Puma FUTURE

  1. Lisovky adidas PREDATOR ACCURACY.2 MG jsou skvělou volbou pro fotbalisty, kteří hledají dokonalou kontrolu nad míčem. Tyto kopačky mají speciální texturu – High Definition Texture, která se rozprostírá po měkké syntetické přední části a zajišťuje optimální přilnavost, která umožňuje hráčům dokonale ovládat míč a vytvářet neuvěřitelné kombinace na hřišti. Kopačky typu FG (lisovky) – jsou určeny pro pevný přírodní povrch a k používání na mokrých až lehce blátivých hřištích s krátce posekaným trávníkem.

  1. Lisovky Nike ZOOM MERCURIAL VAPOR 15 PRO FG jsou ideální pro hráče, kteří chtějí dosáhnout maximální rychlosti na hřišti. Tyto kopačky mají lehkou konstrukci a pevnou podrážku, což umožňuje hráčům pohybovat se rychle a efektivně.

  2. Lisovky Nike ZOOM MERCURIAL VAPOR 15 ACADEMY MG jsou skvělou volbou pro hráče, kteří hrají na umělých površích. Tyto kopačky mají speciální podrážku, která zajišťuje vysokou přilnavost na umělých površích a umožňuje hráčům pohybovat se s jistotou a kontrolou.

Mimo jiné v AD Sportu nakoupíte i další fotbalové vybavení od oblíbených světových značek. Doplňte Váš fotbalový outfit o štulpny, chrániče, fotbalový míč, dres či brankářské rukavice a vyběhněte na hřiště ve stylu.