Festivalový půlmaraton Zlín 2018

Info 12.6.2018

Rok se s rokem sešel a tým AD Sport BOMBARĎÁCI opět stál na startovací čáře. V porovnání s loňským rokem jsme to vy mazlili k dokonalosti. Díky týmovým tričkám a dvojnásobnému počtu závodníku jsme byli nepřehlédnutelní. Dokonce i naše tempo a následné výsledky daly světu najevo, že tady někdo trénoval :D

V sobotu 2. června 2018 se ve Zlíně uskutečnil třetí ročník festivalového půlmaratonu, který byl součástí doprovodného programu 58. Zlín Film Festivalu. Vynikající sportovní atmosféru vytvořilo během sobotního odpoledne několik tisícovek běžců a jejich příznivců v centru města Zlína.

Na rozdíl od předchozího roku se počasí rozhodlo, že nám dá šanci předvést formu. Umírání se tedy nekonalo, během závodu se schovalo sluníčko a mírně pofukoval vítr.

Trasa půlmaratonu vedla z centrálního zlínského náměstí přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. 

Do cíle doběhlo v letošním roce 496 účastníků půlmaratonu (14 nedokončilo), 392 běžců čtvrtmaratonu (běžci 2 nedoběhli) a 92 štafet. Celkově tak letos pokořilo trať 1256 (v roce 2017 to bylo 1087) závodníků.

Druhý ročním maratonu nás utvrdil v tom, že se tato akce u nás stane tradici, a to díky báječné atmosféře, kterou zajistili diváci, obklopující trať. Diváci povzbuzovali, tleskali a nabíjeli nás neuvěřitelnou energii a motivaci k tomu běžet dál. Jak jsem již zmínila, letošní rok byl pro nás ve znamení dobré přípravy a následně lepších výsledků. Tento fakt nás nabudil k dalším tréninkům a postupné přípravě na další ročník. Ptáte se, čím to je, že nás ten běh tak baví? Odpověď je jasná! Milujeme sport, baví nás společně strávený čas, a hlavně běháme v kvalitní obuvi

Pokud Vás náš zážitek nabudil, motivoval k výběru nové obuvi a vyběhnuti na trať kontaktujte nás, rádi Vám s výběrem pomůžeme.

A v čem běháme my? Mrkněte na modely našeho týmu: GEL – KAYANO; GT – 2000; GEL – CUMULUS; GEL – NIMBUS.  

Další články