Festivalový půlmaraton Zlín 2017

Info 30.6.2017

Jedinečný běh v atmosféře festivalového Zlína odstartoval 3.6.2017 v 16:00 hodin na náměstí Míru ve Zlíně. Pro běžce byla připravena kromě trasy klasického půlmaratonu v délce 21km i trať, kterou mohly proběhnout i týmy štafetovým během na 4x5,25km. A tak se i stalo.

Team AD Sport Bombarďáci se zúčastnil. 

Trasa půlmaratonu vedla z centrálního zlínského náměstí přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru.
Náš tým se skládal z hlavních ambasadorů, a sice Agáty, Adama, Lenky a Marka.
Běželi jsme přesně v tomto pořadí a přesně v tomto pořadí jsme i umírali. :D
Celková délka štafetového běhu nebyla nijak náročná, terén i trasa byly pohodlné, ovšem celý běh velmi znepříjemňovalo počasí. Ten den bylo neskutečné vedro, slunce pálilo a kdo měl rozum, ten šel na koupák :D Ale bláznů jako my bylo celkem 232 (58 štafet) a dokonce se ukázalo, že tato akce byla velmi atraktivní i pro diváky, protože těch tam bylo nespočet.
Musím dát za pravdu ale, že organizátoři nenechali nic náhodě a vše perfektně smrtelným podmínkám přizpůsobili. Na každém 2,5 km čekal na běžce stánek s občerstvením, vodou, ionťákem, houbičkama na osvěžení při běhu, dokonce i ovoce /jablka,melouny, pomeranče/ a nejvíc byla sprcha, pod kterou jste probíhali nebo pokud jste předávali štafetu, tak i delší dobu zchladili. A když ani super zmáknuté občerstvení na trati Vám nepomohlo od blížící ho se infarktu, pomohli Vám diváci, kteří stáli u trati, koukali, tleskali, povzbuzovali a nabíjeli Vás energií, která Vás hnala až do cíle.

Musím říct, že to byla perfektní výzva, vyzkoušet si jaký bude Váš čas v takových podmínkách, ale co se nejvíc počítá a na co se nezapomíná,  tak to byl výjimečný teambuilding. Běžet s kolegama, navzájem se hecovat a podporovat se, to je to, co na sportu asi každý miluje. 

Do cíle v tomto běhu pak doběhlo 554 účastníků půlmaratonu , 301 běžců čtvrtmaratonu  a 58 štafet . Celkově tak v extrémně horkém počasí pokořilo trať 1087 závodníků.

 

Náš výsledný čas nebyl nikterak okouzlující, ale nám šlo o zážitek, stmelení a zkoušku našich produktů v akci.

 

Další články