Běžecké boty Nike Pegasus 37

Info 5.8.2020

Dnes jsme si pro Vás připravili článek o novém modelu běžeckých bot s názvem Pegasus 37 z díly americké společnosti Nike. Tento model není žádnou novinkou, jedná se pouze o další vydání již legendární boty Pegasus, která svou historií sahá až do roku 1983. Jak jste si mohli všimnout, číslo v názvu odpovídá roku, kterým se již model vydává. Tudíž dnes je tomu již 37 let od vydání prvního modelu Nike Pegasus.

 

Bota s kusem historie

Model Nike Pegasus byl uveden do prodeje, jak už bylo zmíněno, v roce 1983. Od té doby proběhlo mnoho změn. Právě v tom je tato bota jedinečná. S každým novým modelem Nike sbírá feedback od uživatelů a díky tomu jsou Pegasusy nyní lepší než když dřív. Bota byla uvedena na trh se sloganem “bota pro každého běžce” a opravdu tomu tak je. 

Nike Pegasus 37

Co je tedy nového?

Novinkou pro tento model se stává Nike Zoom Air bag, který byl přesunut do přední části boty pod špičku. Jelikož právě tam běžci dopadají, proto je ho právě tam potřeba nejvíc. Díky tomu bota poskytuje daleko větší návratnost energie a přináší intenzivnější běh. Navíc je tento bag zvětšen, oproti předchozímu modelu a to 2x.

 

Jak bylo psáno výše, Nike dlouhá léta sbíral feedback od uživatelů a v aktuálním modelu, podle přání běžců, upravil patní límec, který je důležitou částí boty. Upraven je tak, aby netlačil achilovku a zároveň poskytoval maximální stabilitu při běhu.

Nike Pegasus 37

A co na závěr?

Pokud hledáte tempovou běžeckou obuv, modelem Pegasus 37 nešlápnete vedle. Bota Vás podrží při každém kroku a díky Zoom Air bagu v přední části, bude Vaše energie vložena do běhu navrácena zpět a posune výkon na další úroveň. Navíc na našem e-shopu můžete najít hned několik barevných variant, jak pro ženy, tak i pro muže.

Dámské i panské kousky těchto skvělých bot Nike Pegasus 37 najdete na našich stránkách.

 

 

Další články