Běh pro lepší sex?

Máme málo sexu, říkají studie. Před deseti lety si průměrný člověk užíval postelových radovánek až sedmkrát do měsíce. Dnes se podle studií toto číslo snížilo na pouhé čtyři akty. Proč tomu tak je? Odpovědi se sice liší, ale hlavním faktorem zůstává starý známý stres. Každý z nás zažívá dennodenně určitou dávku stresu. Je to běžná věc, které se nevyhneme nikdo a je to tak v pořádku, neboť každá situace nás může naučit něco nového. Problém nastává tehdy, když se z občasných stresových situací stane stres chronický, tedy stálý. Ležíme v objetí našeho partnera, ale stále přemýšlíme nad úplně jinými věcmi než je sex. Stavy duševního zdraví, jako je stres a úzkost, mohou také ovlivnit jak náš mozek signalizuje fyzickou reakci vašeho těla. Například u erekce může stres a úzkost přerušit to, jakým způsobem mozek posílá zprávy do penisu, aby umožnil extra průtok krve. 

Jak tuto svízelnou situaci vyřešit? Odpovědí je běh. Běhání je pro takzvané vypnutí ideální volbou. Pozornost zaměříme pouze na samotný pohyb, který nás udrží v tom, co se odehrává právě tady a teď. Myšlenky na to, co bylo a nebo na to co bude se pomaličku, ale jistě rozplynou. Celé tělo se při běhání od hlavy až k patě prokrví a člověk se cítí mnohem lépe. Toto ocení zejména ti muži, kteří mají problémy s erekcí. Běh také zvyšuje naše sebevědomí, čímž je pozitivně ovlivněno i naše libido. Výzkumy ukazují, že lidé, kteří sportují své tělo vnímají mnohem lépe, a také se v ložnici cítí více žádaní. Toto potvrzuje i studie z roku 2013, kdy ženy užívající antidepresiva vykonávaly půl hodiny před milostným aktem aerobní trénink. Výsledkem byl snížený efekt medikamentů a zároveň zvýšená chuť na sex. Ženy se mnohem rychleji vzrušily a také rychleji dosáhly orgasmu, který byl o poznání intenzivnější.

lover-g313b6cd83_1920

Už tedy víme, že běh dopomáhá k lepším sexuálním zážitkům, jak ale běhat bez újmy na našem zdraví? Pro zdravý a pohodlný běh je nejdůležitější zvolit správnou obuv. O tom jaké boty si vybrat a také o jednotlivých rozdílech mezi nimi si můžete přečíst zde. Pro určení správné obuvi je také důležité vědět, zda se Vám kotník neprohýbá dovnitř a nebo ven. Podrobnou diagnostiku chodidla nabízíme na prodejně AD Sport, Broučkova 7150, 760 01 Zlín. Rezervací termínu můžete provést zde. 

Mezi naše osobní favority se řadí Asics GEL-NIMBUS 23, který má pod patou i špičkou technologii GEL™, jenž dopomáhá tlumit otřesy. V mezipodešvi se nachází materiál FLYTEFOAM ™ zajišťující energičtější běh. Takzvaná vodící linka GUIDANCE TRUSSTIC™ poskytuje botě stabilitu, snižuje celkovou hmotnost a prodlužuje její životnost. 

Dalším skvělým kouskem je Nike AIR ZOOM PEGASUS 37 W. Bota je díky pěně Nike React v mezipodešvi velmi lehká, pružná a odolná. Jednotka Air Zoom v přední části chodidla je zvětšena, takže při každém kroku přináší větší odraz. Ideální pro každodenní běh. 

V neposlední řadě bychom Vám rádi doporučili adidas ADIZERO RC 3, které jsou vhodné pro každého sportovního nadšence. Jsou určeny pro běžce jak na krátké, tak i na delší vzdálenosti. Mají svršek ze síťoviny, gumovou podešev s tlumicí pěnou Lightstrike. Ta se stará o absorpci nárazů při kontaktech se silnicí.