Proč mít alespoň jedny boty Vans "OFF THE WALL"?

Vans je jedna z nejoblíbenějších skejtových značek s oblečením a doplňky, ale známí jsou především díky jejich ikonickým teniskám. Značka pocházející z kalifornského pobřeží, která je na trhu již od 70. let. Jejich boty jsou populární především díky jejich jedinečnému designu plátěných bot. Jejich vzhled se tak stal inspirací pro mnoho konkurenčních bot. Už dlouho to nejsou jen boty pro skateboardisty, nosí je široká škála lidí všech věkových kategorií a hodí se téměř ke všemu!

Proč tomu tak vlastně je? Jaká je historie bot Vans a proč je dnes nosí téměř každý?

Historie

První tenisky Vans původně ani nebyly určeny skateboardistům. Od 70. letech byl v Kalifornii skateboarding na vzestupu a jezdci začínali hledat vhodnou obuv pro tento sport. Hlavními požadavky pro obuv na skateboard je vysoká odolnost, aby odolaly divoké jízdě na prkně, trikům atd. Boty Vans byly tedy ideální volbou, a tak se zrodil úspěch značky. Postupem času ve Vanskách našli zalíbení i další cílové skupiny jako hudebníci, teenageři a surfaři.

Nakonec tyto boty nosí téměř každý, mají kulturní odkaz, jsou kvalitnícenově dostupné a jejich detaily jsou naprosto ikonické. Jako třeba jejich podrážka s protiskluzovým vzorem nebo kostkovaný vzor. Vyrábí se v pěti hlavních typech SLIP-ONAUTHENTICOLD SCHOOLERA a SK8-HI. Každý z nich má něco do sebe a je k sehnání v různých barvách, materiálech či limitovaných edicích. Snadno je sladíte s jakýmikoliv outfitem. Jakmile je jednou rozchodíte, tak se skvěle přizpůsobí vašemu chodidlu a dlouho vydrží.

Není divu, že boty Vans jsou jedny z nejnošenějších tenisek na světě. Máte alespoň jedny ve vašem šatníku?

DSC02016-Edit
DSC02250
DSC02126