Inov-8 na adsport.cz

Inov-8 je značka obuvi, která byla založena Waynem Edym ve Velké Británii roku 2001. Specializuje se na outdoorovou obuv, oblečení a vybavení zejména pro terénní běžce a horské turisty. Wayne, narozený v Zimbabwe, od útlého mládí pracoval v obuvnickém průmyslu, kde začínal se strojírenskou přípravou pro vývoj a průmyslovou výrobu sportovních bot a získával zde nezbytné zkušenosti z pohledu vývoje a výroby. 2 roky po založení firmy si všiml mezery na britském běžeckém trhu s offroadovou obuví. Proto navrhl a přišel s modelem MUDROC 290, jehož hlavní předností byla tolik poptávaná přilnavost k terénu. To způsobilo, že se stal hitem a získal si spoustu nadšených zákazníků. Tento model se vyrábí dodnes.

Inov-8 se výrazně profiluje jako výrobce lehké, flexibilní, funkční obuvi s možností výběru úrovně tlumení. Všem běžcům tak nabízí alternativu k tradičním tlumivým botám. Stejnou filosofii pak aplikuje i u výroby batohů a ledvinek. Když se podíváte na Inov-8 boty, najdete na nich absolutní minimum švů, protože jsou při jejich výrobě použity nejmodernější technologie tvarování a stabilizace svršků, které umožňují výrazně snižovat váhu. Navíc nabízí výbornou prodyšnost a hlavně výrazně přispívají k pohodlí. Dalším naprosto zásadním parametrem je možnost výběru dropu (sklonu mezi patou a špičkou mezipodešve).

Cílem firmy Inov-8 není vyrábět univerzální boty, které budou mít průměrné vlastnosti na různých površích a podmínkách. Cílem je nadále vyrábět běžeckou obuv cíleně určenou pro daný povrch, do daných podmínek a při správném zvolení úrovně tlumení pak může zákazník získat špičkově funkční výrobek, se kterým bude výsostně spokojen.